cervandes Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Zaraz się rozpłaczę. Kupiłem tego Garmina Edge 1050 i się okazuje, że na ekranie głównym licznik aktywności bije mi od zera. Nie da się w żaden sposób wyedytować przebiegu per dyscyplina czy per rower czy jakkolwiek inaczej. Od zakupu licznik liczy kilometry od początku. Garmin najwyraźniej nie zdaje sobie sprawy, że ludzie czasem wymieniają z takiego czy innego powodu komputer na nowy... Cytuj
Eathan Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu @cervandes pewnie Cię nie pocieszę, ale tutaj filozofia jest inna. Masz chmurę i w niej zapisujesz sobie przebieg. Ten przebieg masz powiązany za rowerem i dodatkowo zlicza się niezależnie od komputerka. Możesz na 1 rowerze rejestrować aktywności z komputerka i zegarka i widzisz sumę. I ile mi wiadomo nie da się ustawić jakieś wartości startowej bez wcześniejszych aktywności. Jak chcesz nabić sobie przebieg to musisz zmigrować aktywności z innej platformy. Cytuj
Jurek63 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Ale że nie można zaimportować danych z starego garmina na nowy? 1 Cytuj
Eathan Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu @Jurek63 tylko po co, skoro one są w Garmin Connect? Cytuj
cervandes Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Dokładnie tak, nie można. Przesiadłem się z Edge 530 na 1050. Chcę móc wpisać przebieg od jakiego zaczynamy liczenia na nowym liczniku. To jest do cholery LICZNIK ROWEROWY a nie ma opcji licznika bo liczy od 0km. 5 minut temu, Eathan napisał: @Jurek63 tylko po co, skoro one są w Garmin Connect? Bo chciałbym nie musieć włazić na GC żeby sprawdzić przebieg? Bo nawet w najprostszym scenariuszu czyli mając jeden typ aktywności, jeden rower i jeden licznik nie da się liczyć przebiegu? Włączam licznik, na ekranie głównym mam kafelek KOLARSTWO GÓRSKIE i 160km pod nim. A ja chcę, żeby tam był przebieg roweru. Bo mnie irytuje ta wartość z kompletnej czapy. Albo może zniknąć, wtedy nie będzie mi przeszkadzała. Licznik za trzy klocki i nie ma podstawowej funkcjonalności 😂 1 Cytuj
Jurek63 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Dziwne, musi być jakiś sposób. Wpisałem w Google import danych z z Garmin Exploer 2 ( bo taki mam) do Garmin Edge 1050 i piszą że się da w postaci piku gpx. Ale ja się nie znam. Cytuj
bob555 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 29 minut temu, cervandes napisał: ...To jest do cholery LICZNIK ROWEROWY a nie ma opcji licznika bo liczy od 0km. ..... No widzisz. No właśnie nie. Licznik to kosztuje 30 PLN i działa na bateryjce przez 2 lata. A z Garminem producent se coś udumał i musisz to zaakceptować, czy ci się podoba czy nie. Tak samo jak gdy kupisz górala z małą korbą i gdy se chcesz większą założyć albo napęd 2x i się nie da, bo producent miał inną koncepcję, tzn korelującą z obecną modą a nie faktycznymi potrzebami użytkowników. Cytuj
cervandes Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dobra, mamy to. Trzeba wyedytować pliczek totals.fit jakimś dedykowanym narzędziem. Mam już zainstalowane z app stora, w weekend postaram się z tym podziałać. 2 Cytuj
ajemkinga Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć. Mam pytanie. Niedawno odkupiłam garmina 530 więc jestem świeżym użytkownikiem i jeszcze się siebie uczymy. Nigdy nie miałam wcześniej doczynienia z nawigacją rowerową. Czy istnieje możliwość ustawienia aby garmin pokazywał nazwę atrakcji do której się zbliżam albo chociaż jakkolwiek to komunikował? Trasy wyznaczam na komoocie i czasami bywa tak, że się nie zorientuję, że przejechałam obok punktu który miałam zaznaczony jako coś do zobaczenia Cytuj
Eathan Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Możesz dodać własne POI na trasie. Ja ro robię w stravie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi