Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 31.05.2025 o 21:13, sky87 napisał:

A jakieś polecane szkło? Mam w 530 od dwóch lat 3MK i wygląda strasznie, milion rys. Wiadomo ekran pod spodem idealny no ale ogranicza to widoczność i denerwuje.

Najtańsze szkło z aliexpress / allegro. Lepiej kupić dwa po 5pln i zmienić niż jedno za 20-40 i cierpieć, bo ma rysy. O ile szkła na telefon uważam, że lepiej kupować znakomite ze względu na warstwę oleofobową, aplikację z ramką i inne duperele - tak na GPSa bym nie kupił niczego rasowego. Przy zakupie nowego licznika zamawiam 3-4 sztuki na ali i zapas wrzucam do pudełka od Garmina.

• +1 pomógł 2
Napisano

Jak to obejść. Chce ściągnąć gpx i nie mogę. Aplikacja nie ma takiej opcji. Na kompie mam komunikat o zbyt dużym pliku. Zalogowałam się w innej przeglądarce w smartfonie i to samo. Przecież to zapis 4 godzinnej przejażdżki a nie tygodnia 😕 plik jest mały… nie używam stravy ani innych… tylko Connecta garminowego

IMG_9341.jpeg

Napisano (edytowane)

A czy to jakaś długa aktywność?? Ja teraz nie mogę pobrać 140 km przejażdżki, 90 km też nie ale już 40 km(3,5 MB) tak. Ja wcześniej napisałem Garmin zapisuje ślad co sekundę, a że ma ograniczenie na plik do 99 999 punktów nie zapisze więcej jak 27 godzin. Ale to jak sądzę chodzi o urządzenie. Do Garmin Conekta WWW nie można wczytać pliku większego niż 25 MB. A czemu nie można pobrać większego GPX nie wiem, może chodzi o to że domyślnie pliki są FIT i przy konwersji na GPX są obciążane serwery.

Edytowane przez bastard83
literówka
Napisano

No tak, wiem. Moje 140 km to 5,8 MB. Więc to śmiech na sali, że czegoś takiego nie można pobrać, czy przekonwertować na smartfonie przy pomocy aplikacji Garmin Connect. Jakoś poradziłem sobie konwertując FIT do GPX za pomocą gpsbabel, ale to nie tak powinno wyglądać.

Napisano
Cytat

Ok mam problem, pacjent to Explore 2. Nie działa auto uśpienie (tzn. nie wygasza się ekran) Auto uśpienie jest oczywiście włączone, pierwsze myślałem że to może ma jakiś związek z minutnikiem i alertami od jedzenia/picia które wyłączyłem (minutnik także) ale nie pomogło.

Później myślałem że to może jakiś czujnik go wybudza (mam Magene S3+ i H303) ale po odłączeniu czujników nadal nie przechodzi w tryb uśpienia.

Najgorsze jest to że przy aktywności ekranu nie można nawet wyłączyć ręcznie.. Ktoś ma pomysł co to może być co tu trzeba przeklikać?

Ktoś coś? Nie mówcie mi że ten typ tak ma, chińskie GPS'y za 80 zł. pokroju BSC100 mają wygaszanie ekranu przy braku aktywności..

Napisano
W dniu 31.05.2025 o 21:13, sky87 napisał:

A jakieś polecane szkło? Mam w 530 od dwóch lat 3MK i wygląda strasznie, milion rys. Wiadomo ekran pod spodem idealny no ale ogranicza to widoczność i denerwuje.

Pierwsze lepsze 9H z Ali. Mam na 520+ i zero rys.

Napisano
1 godzinę temu, keltu napisał:

Ktoś coś? Nie mówcie mi że ten typ tak ma, chińskie GPS'y za 80 zł. pokroju BSC100 mają wygaszanie ekranu przy braku aktywności..

Ale masz na myśli uśpienie czy wygaszenie ekranu? Bo to dwie różne sprawy.  Uśpienie nie działa jeżeli aktywność jest włączona. Musi być zatrzymana, nie musi być zakończonaale zatrzymana już tak.

Napisano (edytowane)

Czyli przy każdym postoju muszę ręcznie wciskać ten przycisk do zatrzymywania aktywności? I na jakiej zasadzie działa to uśpienie bo w instrukcji twierdzą że powinien wyłączać ekran.

Cytat

Funkcja Autouśpienie umożliwia automatyczne przełączanie urządzenie w tryb uśpienia po 5 minutach bezczynności. W trybie uśpienia ekran jest wygaszony, a czujniki, technologia Bluetooth i moduł GPS są wyłączone

Edytowane przez keltu
Napisano

Tak, musisz to robić za każdym razem. I trzeba się do tego przyzwyczaić szczególnie jak masz ustawione start aktywności na auto. Bo wystarczy że ruszysz i zaczyna zapisywać aktywność, ale jak zatrzymasz aktywność to później musisz ją ręcznie wznowić. Zresztą akurat ja jak się na dłużej zatrzymuję to najczęściej wyciągam Garmina, np idę do sklepu, restauracji itp. A jak na parę minut to to olewam.