Skocz do zawartości

[Osprzęt] Tiagra Serwis osprzętu z 2014 roku czy znajdę części czy będą kompatybilne z nowszymi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, kupuje pierwszy rower szosowy. Postanowiłem że będzie to używka w małych pieniądzach, może w późniejszym czasie przesiądę się na coś nowszego.

Wiadomo,  że w używanym rowerze prędzej czy później będzie trzeba coś wymienić i tu moje pytanie, czy znajdę części? Czy będą droższe od tych których używa się teraz?

Poniżej screeny z roweru którym jestem zainteresowany. Jest to prawdopodobnie rok 2014.

Jakie są podstawowe rzeczy które powinienem sprawdzić przed zakupem?

Pozdrawiam!

Zrzut ekranu 2023-12-30 214748.png

Zrzut ekranu 2023-12-30 214822.png

• Mod Team
Napisano

Części które najczęściej się wymienia w napędzie; łańcuch, kaseta, zębatki, pancerze i linki, bez problemu są dostępne. Do starszych wersji napędów są tańsze.

Napisano
13 godzin temu, lukas12345 napisał:

Postanowiłem że będzie to używka w małych pieniądzach

Nie wiem ile chcesz za to zapłacić ale dla własnego komfortu poszukałbym czegoś z klamkomanetkami bez "wąsów"

Napisano
Cytat

Nie wiem ile chcesz za to zapłacić ale dla własnego komfortu poszukałbym czegoś z klamkomanetkami bez "wąsów"

Jakieś 1500 zł. Co to wąsy? Jaka jest różnica?

Chodzi Ci o linki wychodzące z manetek? No to raczej w moim budżecie skromnym nie da rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...