Skocz do zawartości

[Opona gravelowa] w rozmiarze 29x2.2?

chudzinki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No fakt  ciężko ją wyrwać , ale można ją jeszcze trafić w przeciwieństwie do Speed Kinga.  Mam komplecik używanych  Race Kingów i Speed Kingów ale nie do sprzedania. Jakbym miał zapas pojedynczy nówek to bym sprzedał , używek nie sprzedaje.

Tutaj ją teoretycznie mają ale sklepu nie znam, wiec zalecam ostrożność. https://www.t-bike.pl/opona-continental-raceking-race-sport-29x2-2-zwijana.html

Napisano

Kolorowa?! Kolorowa to jest tylko wódka dobra 😀.

A poważnie - dzięki @chrismel za propozycję, ale na obecną chwilę to tylko się waham czy na przód wrzucić Race King czy może drugą Speed King...

Napisano
W dniu 27.12.2023 o 09:44, chudzinki napisał:

Na przód wleci u mnie najprawdopodobniej Race King 2.2 "cili" 

No i wleciała, z Bikestacji. Waga to 591 gram. Na obręczy 21 mm ma 53 mm, czyli 2 mm mniej niż Speed King w tym samym rozmiarze.

I znowu chciałem serdecznie podziękować @pecio 👍 za chęć sprzedaży, choć tym razem do transakcji nie doszło. Pewnie jakbym był bardziej zdecydowany to by doszło 🙂.

Ogólnie stwierdzam, że w rozmiarze 2.0-2.2 jest straszna nisza jeżeli chodzi o lekkie opony, powiedzmy gravelowe. Wiem, wiem, prawdziwi rowerzyści jeżdżą na węższych 🙃.

Napisano
2 godziny temu, Rumcajs. napisał:

Czyli dochodzimy do wniosku, że MTB jest szybsze na szutrze :)

Może nie do końca na temat …..

Ale stałem przed dylematem zakupu gravela i rezygnacji z mtb bo najcięższym terenem dla mojego xcalibra były właśnie szutry 

ale po obejrzeniu tego filmu 

przeszła mi ochota na wydawanie miliony monet na gravela i kupiłem sztywny widelec , tym sposobem mam idealny rower dla siebie na sztywny na oponach 2.0

1000014034.jpeg

1000017825.jpeg

1000005186.jpeg

Jeżeli chodzi o opony 2.0 to continental duble fighter III , choć pewnie za ciężki dla autora tematu .

Napisano

Przynajmniej na obręcze nie żałowałeś (nie żeby E512 były jakieś cudownie niezniszczalne bo nie są, są można powiedzieć nawet słabe ale na szutry to dobry overkill ;))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...