Skocz do zawartości

[Rower stacjonarny] vs trenazer

jasmin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, potrzebuje czegoś do jazdy w pokoju dla całej rodziny czyli, różne wielkości ramy. Jakbym był sam to bym wział coś w stylu wahoo i zapiął rower.

Poradzicie mi pls. jaki rower stacjonarny poszukać.

Chodzi mi o to żeby można było go wpiąć w darmowa aplikacje interaktywna typu Mywhash i oglądać na ekranie. Żeby rower dostosował obciążenie do trasy, może pomiar mocy miał. 

W ogóle co musi mieć maszyna żeby gadala z aplikacją? Bluetooth, wifi, jakieś czujniki karencji? standard interfejsu? 

Napisano

Czytając te twoje wymagania to chyba zostają tylko https://www.garmin.com/pl-PL/p/690885 https://tricarbon.pl/wahoo-kickr-bike-rower-treningowy-smart-zwift

Cytat

W ogóle co musi mieć maszyna żeby gadala z aplikacją? Bluetooth, wifi, jakieś czujniki karencji? standard interfejsu? 

Najprościej i najdokładniej to miernik mocy - oczywiście mowa o komunikacji rower -> aplikacja a nie dwustronnej gdzie będziesz miał zmienne obciążenie

• 1 miesiąc temu...
Napisano

@nossy @jasminMam ten rowerek (S200i) i już parę razy zastanawiałem się, co ta wartość oznacza. Generalnie na pewno nie jest to jakiś limit, bo udało mi się na nim nawet trochę ponad 800W wykręcić. I nie chodzi nawet, że to jest limit roweru tylko ja więcej nie daję rady :D

Napisano

W Deca mieli jakiś rower stacjonarny, ale

1 pozycja na tym jak dla mnie bardzo miejska

2 chyba działało tylko z Kinomap

Inne inne rozwiązanie, ale głośne. Rozejrzyj się za trenażerem z wahliwą ramą - najłatwiej żonglować rowerami. Choć bodaj najlepszy z takich, ale ze sztywną ramą jest Elite Tuo.

Trzecim rozwiązaniem są rolki interaktywne. Jeśli nic się nie zmieniło jedyne godne uwagi to Elite Nero.

Najlepszym wyjściem i tak będzie Kickr Bike lub coś podobnego.

ANT+ vs BT - z tego co ostatnio czytałem to drugie jest już zdecydowanie lepsze. Ale musisz wiedzieć, że jeżeli dokupujesz osobny czujnik BT do kompa to nie każdy będzie działał z trenażerem. Te tańsze obsługują małą ilość protokołów, są nastawione na przesyłanie muzyki.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy są takie rowery stacjonarne, które imitują prawdziwą jazdę? Chodzi nie tylko o obciążenie które by się zmieniało ale też np o imitację jazdy, górki/pod górkę z rozpędu. Zakładam że imitacji skręcania nie będzie, to by trzeba było zbudować symulator 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...