Skocz do zawartości

[narzędzia] mini Smarownica Parkside

kamilmozej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dzisiaj będąc w Lidlu zakupiłem smarowniczkę Parkside za 23zł, dzisiaj są w  promocji taniej o 23%. Sprzęt jeszcze nie przetestowany ale wizualnie wykonany całkiem dobrze, nie ma się do czego przyczepić. W komplecie 2 końcówki i silikonowy kapturek.  Podobny albo identyczny sprzęt od Bety na alledrogo kosztuje ponad 63 , nie zdziwił bym się gdyby pochodził z tej samej fabryki. Jak zakupię smar i nabiję napiszę coś więcej.

DSC_1218.JPG

Napisano

Podoba mi się to, że nie ma w tym sprzęcie ani grama plastiku, tylko sama galwanizowana stal. Jest dodatkowa końcówka - aż się prosi aby jedną przerobić  poszerzyć/przedłużyć.  No i o ile dobrze pamiętam, jak wprowadzono je do oferty Lidla to kosztowały około 39,99zł a teraz mam prawie za pół darmo.

Napisano

Odkręcasz, pakujesz smar, zakręcasz i od spodu przez mały otwór popychasz blaszkę czymś cienkim, np. dość długim gwoździem aż poczujesz opór i finito, gotowe do działania :) 

Napisano
5 godzin temu, cervandes napisał:

Jak się takie smarowniczki nabija smarem? Bo od dłuższego czasu chodzi mi po głowie zaprzestanie grzebania śrubokrętem w tubie smaru...

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Cześć. 
Właśnie dzisiaj też kupiłem tą smarowniczę ale mam z nią problem i chciałem się upewnić że dobrze myślę. To że na sucho (bez smaru) nie jestem w stanie wcisnąć tłoczka to nie jest normalna sytuacja?

Napisano
9 godzin temu, Pavvelo napisał:

Cześć. 
Właśnie dzisiaj też kupiłem tą smarowniczę ale mam z nią problem i chciałem się upewnić że dobrze myślę. To że na sucho (bez smaru) nie jestem w stanie wcisnąć tłoczka to nie jest normalna sytuacja?

Coś jest uszkodzone, powinna naciskać się bezproblemowo również bez smaru 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...