Skocz do zawartości

[opony] Ciche i sybkie opony na mazowieckie szutry

HerrMann

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam opon z niewielkimi oporami toczenia i możliwie cichych do czysto rekreacyjnego szutrowo/asfaltowo/piaszczystego ganiania po lasach. Obecnie ujeżdżam Maxxisy IKON, ale ich buczenie na asfalcie jest mocno wnerwiające. W oko wpadły mi Maxxisy Rekon Race i CST B-TRAILe. Ciekawe są też CST JACK RABBIT, ale obawiam się, że nie będą wiele cichsze od wspomnianych IKONÓW. Z góry dziękuję za propozycje Schwalbe Hurricane - sprawdzone i trakcja w choć trochę kopnym piachu grozi śmiercią lub kalectwem. ;)

Napisano

Ikony były fajną odmianą po Hurricanach. Pewne, obliczalne, perfekcyjnie układające się na obręczy. Czy są aż kotwicami - nie wiem, ale dziś szukam już czegoś innego.

Napisano

Ja jeżdżę obecnie na Schwalbe G-one allround 700x35C Super Ground i jestem zadowolony. Zrobiłem na nich kilkaset km po asfalcie, kilkaset kilometrów po leśnych ubitych ścieżkach, miejskie ścieżki z dziurami, a i zdarzył się tłuczeń w lesie, jakieś polne ścieżki. Swego czasu też szukałem opon na takie właśnie trasy i tu na forum wpadły mi informacje w ww. oponach. Zaryzykowałem i nie narzekam. Wg mnie ciche na asfalcie i dobrze radzą sobie w lesie. Ale przyznaję, że nie mam dużego porównania z innymi tego typu oponami bo jako pierwsze miałem jakieś fabrycznie zamontowane opony Gianta (nie pamiętam nazwy) i szybko je wymieniłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...