eBiker Napisano 29 Lipca 2022 Napisano 29 Lipca 2022 Cześć! Spodobało mi się w/w siodełko. Być może Ktoś z Was je posiada i podzieliłby się opinią o nim? No i czy warto dopłacić do wersji Cromoly? Pozdrawiam! eBiker
kipcior Napisano 29 Lipca 2022 Napisano 29 Lipca 2022 Mam takie dwa, oba cromoly, bo mają dodatkową żelową wkładkę ale nie siedziałem na wersji stalowej. Poza WTB Silverado steel, które ma podobny kształt ale jest znacznie cieńsze i dużo twardsze, choć nadal nie jest deską. Ja lubię jak jest bardziej miękko niż mniej. WTB Rocket daleko do jakiejś żelowej kanapy w stylu typowego Selle Royal, ale jeszcze dalej od typowej deski. Jest tak w sam raz. Dla mnie to jak na razie najwygodniejsze siodło, ale co tyłek to inaczej więc w tym temacie nie należy się nikim sugerować. Wykonanie bardzo dobre, zużycia nie widzę ale starsze ma dopiero jakieś 3000km.
Dokumosa Napisano 29 Lipca 2022 Napisano 29 Lipca 2022 Spodobało się bo jeździłeś na nim ze 2-3h bez przerwy?
kipcior Napisano 29 Lipca 2022 Napisano 29 Lipca 2022 Nie dam rady jechać 3h bez przerwy, bo po 2h robię się głodny Całodzienne tripy na tym wiele razy robiłem. Tyłek zaczynam czuć po 50km bez pieluchy, z pieluchą jakieś 100km jest ok. Ale to mój tyłek, każdy inny będzie miał inaczej.
Mod Team sznib Napisano 30 Lipca 2022 Mod Team Napisano 30 Lipca 2022 Ja tylko zwrócę uwagę ze teraz WTB oferuje swoje siodełka w kilku szerokościach dany model, także przed zakupem należy pomierzyć rozstaw kości kulszowych coby dobrać odpowiednią szerokość.
eBiker Napisano 30 Lipca 2022 Autor Napisano 30 Lipca 2022 Podług ich strony(mierzenie nadgarstka itp.) 150 mm.
chrismel Napisano 30 Lipca 2022 Napisano 30 Lipca 2022 Jakbyś bywał w Warszawie to siodełka WTB można przetestować tutaj: https://sportset.pl/siodelka-testowe-wtb
Chleje24na7 Napisano 31 Lipca 2022 Napisano 31 Lipca 2022 Wersje cromoly są zdecydowanie lepiej wykonane i to jest inwestycja na lata/kilka rowerów. Warto.
eBiker Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Napisano 1 Sierpnia 2022 W dniu 30.07.2022 o 23:02, chrismel napisał: Jakbyś bywał w Warszawie to siodełka WTB można przetestować tutaj: https://sportset.pl/siodelka-testowe-wtb Ja stety/niestety nie z Wawy. Ale i tak nie mają najszerszego rocketa.
CoolBreezeOne Napisano 2 Sierpnia 2022 Napisano 2 Sierpnia 2022 Jestem na etapie poszukiwań siodła (142), Rocket wpadło mi w oko, ale powiedzcie mi czym Rocket różni się od Volt'a poza kilkoma gramami? Mówię o wersjach Cro.
kipcior Napisano 2 Sierpnia 2022 Napisano 2 Sierpnia 2022 Rocket ma żel, a Volt nie. Zobacz na zdjęcie z tyłu, Rocket jest grubszy, pewnie bardziej mięsisty. Acz Volta w rękach nie miałem.
eBiker Napisano 13 Sierpnia 2022 Autor Napisano 13 Sierpnia 2022 Kupiłem tego Rocket'a i zrobiłem pierwszą dłuższą 87km trasę i pod koniec wycieczki tyłek zaczął dawać się we znaki. Ale na poprzednim przy połowie tej drogi tyłek miał dosyć. Wykonanie fajne. Zobaczymy jak dalej będzie się sprawować. Jak coś to nie jeżdżę w pampersie.
CoolBreezeOne Napisano 22 Sierpnia 2022 Napisano 22 Sierpnia 2022 Skusiłem się na Rocket'a Cro przez żel, o którym wspomniał @kipcior. Wykonanie siodła bardzo dobre - fajnie wyprofilowane. Czuć że będzie miękko w pewnych sektorach. Zobaczymy czy moje 4litery się z nim polubią. Chociaż te 316g, to tak... w sensie, moralniaka mam. Trzeba zamontować i się karnąć na dniach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.