Marek1990 Napisano 31 Marca 2019 Napisano 31 Marca 2019 Witam. Moje pytanie brzmi: co można zrobić z obręczą, która pękła przy spawie i zaczęła też rozchodzić się wzdłuż krawędzi/rantu/kołnierza? Czy jedynie zanieść ją na skup aluminium? Pozdrawiam :-) Marek
Gawel76 Napisano 31 Marca 2019 Napisano 31 Marca 2019 Teraz, Marek1990 napisał: Czy jedynie zanieść ją na skup aluminium? Odpowiedź jest zawarta w twoim pytaniu
Marek1990 Napisano 31 Marca 2019 Autor Napisano 31 Marca 2019 Tak podejrzewałem :-) dziękuję za utwierdzenie mnie w przekonaniu :-)
itr Napisano 31 Marca 2019 Napisano 31 Marca 2019 są tanie obręcze które prześwitują na łączeniu, a trzymają się na bolcach czy innej wkładce zgrzanej wewnątrz,(połączenie jak sklejone tory kolejki TT, zwykle szpara nie jest duża ale widać podczas świecenia latarką, nawet na powierzchni dla klocka hamulcowego, takie obręcze to np Zac 2000, chyba też któryś z moich remerxów. Nie ma zdjęcia to trochę nie rozumiem tego pękania wzdłuż rantu.... Jak pęka normalnie to do kosza.
Marek1990 Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Napisano 1 Kwietnia 2019 W dniu 31.03.2019 o 16:37, itr napisał: są tanie obręcze które prześwitują na łączeniu, a trzymają się na bolcach czy innej wkładce zgrzanej wewnątrz,(połączenie jak sklejone tory kolejki TT, zwykle szpara nie jest duża ale widać podczas świecenia latarką, nawet na powierzchni dla klocka hamulcowego, takie obręcze to np Zac 2000, chyba też któryś z moich remerxów. Nie ma zdjęcia to trochę nie rozumiem tego pękania wzdłuż rantu.... Jak pęka normalnie to do kosza. Nie mam fotki niestety, ale szpara duuuużaaa :) Dzięki za odpowiedź :) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.