MaciejT92 Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 Witam, zastanawiam się nad sensem tego co chcę zrobić, dlatego proszę mnie nie zjadać. Kupiłem evado 5.0 w styczniu za bardzo przyzwoitą cenę i po przejechaniu ponad 1k km poczułem lekki zawód, że nie zdecydowałem się na model MTB. Nie czuję się za dobrze w mieście(hałas i za dużo ludzi) i na własną rękę wsadziłem do roweru dużo szersze opony by nie topić się w lesie(na oryginalnych nie dało rady, próbowałem). Ogólnie jestem zadowolony z jazdy ale czuję, że czegoś mi brak. Zastanawiam się, nad sensem wkładania do tego roweru części MTB, wiecie szersza kierownica, jakiś amortyzator z większym skokiem. I moje pytanie, mam sobie odpuścić czy może warto z tzw crossowego roweru zrobić MTB i czy w ogóle się da? Jak tak to od czego zacząć 'upgrade' ? Cytuj
wkg Napisano 7 Sierpnia 2017 Napisano 7 Sierpnia 2017 Kierownica i amor zmieni Ci geometrię. Nie zrobisz z niego MTB. Pociesz się, ze jak byś jeżdził na MTB na szutrach żalowałbyś, że nie masz węzszych opon; ) Cytuj
Michal2008 Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 rozwiązanie: zbierać pieniądze na MTB, sam mam Evado 6.0 2017 i też już mi brakuje roweru typu MTB, ale przeróbka to zły pomysł i szkoda pieniędzy moim zdaniem. Więc sprzedajesz obecnego i kupujesz MTB, albo zbierasz na drugi rower Cytuj
MaciejT92 Napisano 8 Sierpnia 2017 Autor Napisano 8 Sierpnia 2017 Sprzedanie go i dokładanie to strata kasy, apetyt mi urósł i pewnie chciałbym potroić kwotę, za którą kupiłem ten rower. No nic, pomyślę coś na własną rękę. Cytuj
Michal2008 Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Sprzedanie go i dokładanie to strata kasy, apetyt mi urósł i pewnie chciałbym potroić kwotę, za którą kupiłem ten rower. No nic, pomyślę coś na własną rękę. głownie chodzi mi o to, że nie ważne jak dobry amor wstawisz czy pozmieniasz wszystkie komponenty na super hiper to i tak z tego MTB się nie zrobi... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi