Katarina75 Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Witam, jestem tutaj pierwszy raz i potrzebuje pomocy! Wczoraj tj 29 czerwca 2016 skradziono mi nowy rower w godz.12:30-16:00 z placu Powstancow warszawskich w Warszawie. Zakupiony zostal 07.06.2016 , jest bardzo charakterystyczny i jeszcze nie wprowadzony na staly rynek. Firma Sector Advanced ''26, bialo fioletowy z bialym siodelkiem, rama 19, kola 26, na ramach napisy : sector, advanced, zoom, shimano, 5000. Prawa manetka zdarta, i pod rama lekkie zarysowania. Posiadam dokumenty zakupu.Jest to moj pierwszy rower in my life i cieszylam sie nim ledwie 3 tygodnie! W miejscu kradziezy jest monitoring z banku i miejski, zglosilam juz to na policje ale watpie by cokolwiek zrobili w tej sprawie, musze czekac na info od nich , watpie tez aby sprawdzili monitoring...Generalnie moj blad bo nie sprawdzilam nr ramy, serwis podal mi przedzial nr ram 150 pozycji a w tym info ze przez rok w Warszawie i w mazowieckim sprzedali tylko 10 sztuk takich rowerow. Takze prosze was ludzie o pomoc , wiem marne szanse ale moze cos, ktos to prosze o kontakt : mail : kayra75@gmail.com W zalaczeniu przesylam foto. Bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek info, cokolwiek... Z pozdrowieniami Katarzyna
przemogg Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Wyrazy współczucia przede wszystkim. Policja zapis monitoringu sprawdzi ale ile to da to inna kwestia. Złodzieje są na tyle pewni siebie że potrafią taki numer odwinąć nawet w centrum Wawy, sam miałem styczność z takim przypadkiem, nie wiem jak to się skończyło. Jako pokrzywdzona w tej sprawie sama możesz zgłosić wniosek dowodowy obejmujący zapis z kamer a na odmowę masz zażalenie. Domyślam się że rower był zapięty linką którą widać na zdjęciu na kierownicy, wiem że nie ma 100% zabezpieczenia ale na przyszłość rozważ dobry u-lock, poszperaj na forum jest dużo wątków o zabezpieczeniach.
Katarina75 Napisano 30 Czerwca 2016 Autor Napisano 30 Czerwca 2016 No niestety slaba blokada , wiem o tym za dlugo zwlekalam na zakup dobrej blokady:-\ a jesli chodzi o monitoring to Policja powiedziala ze nie dostane podgladu z kamer i tego niezobacze:-\ zapis z kamery banku tymbardziej udostepniaja tylko policji.... A teraz jeszcze na bank nic nie zrobia bo od 07 czerwca zajeci beda obstawa NATO :-\ i pewnie dostane polecony ze umozaja sprawe.... To jakis koszmar jest ze w takiej dobie wieku gdzie 90% ludzi przemieszcza sie rowerami a jeszcze znajda sie zlamasy co wezma nie swoje w bialy dzien! Mimo wszystko dzieki za odpowiedz:-)
Root Admin Mieciu Napisano 30 Czerwca 2016 Root Admin Napisano 30 Czerwca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.