Skocz do zawartości

SKRADZIONO ROWER SECTOR ADVANCED '' 26 WARSZAWA

Katarina75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem tutaj pierwszy raz i potrzebuje pomocy! Wczoraj tj 29 czerwca 2016 skradziono mi nowy rower w godz.12:30-16:00 z placu Powstancow warszawskich w Warszawie. Zakupiony zostal 07.06.2016 , jest bardzo charakterystyczny i jeszcze nie wprowadzony na staly rynek. Firma Sector Advanced ''26, bialo fioletowy z bialym siodelkiem, rama 19, kola 26, na ramach napisy : sector, advanced, zoom, shimano, 5000. Prawa manetka zdarta, i pod rama lekkie zarysowania. Posiadam dokumenty zakupu.Jest to moj pierwszy rower in my life i cieszylam sie nim ledwie 3 tygodnie! W miejscu kradziezy jest monitoring z banku i miejski, zglosilam juz to na policje ale watpie by cokolwiek zrobili w tej sprawie, musze czekac na info od nich , watpie tez aby sprawdzili monitoring...Generalnie moj blad bo nie sprawdzilam nr ramy, serwis podal mi przedzial nr ram 150 pozycji a w tym info ze przez rok w Warszawie i w mazowieckim sprzedali tylko 10 sztuk takich rowerow. Takze prosze was ludzie o pomoc , wiem marne szanse ale moze cos, ktos to prosze o kontakt : mail : kayra75@gmail.com

W zalaczeniu przesylam foto. Bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek info, cokolwiek... Z pozdrowieniami Katarzynapost-198417-0-16571600-1467306468_thumb.jpeg

Napisano

Wyrazy współczucia przede wszystkim. Policja zapis monitoringu sprawdzi ale ile to da to inna kwestia. Złodzieje są na tyle pewni siebie że potrafią taki numer odwinąć nawet w centrum Wawy, sam miałem styczność z takim przypadkiem, nie wiem jak to się skończyło. Jako pokrzywdzona w tej sprawie sama możesz zgłosić wniosek dowodowy obejmujący zapis z kamer a na odmowę masz zażalenie. Domyślam się że rower był zapięty linką którą widać na zdjęciu na kierownicy, wiem że nie ma 100% zabezpieczenia ale na przyszłość rozważ dobry u-lock, poszperaj na forum jest dużo wątków o zabezpieczeniach.

Napisano

No niestety slaba blokada , wiem o tym za dlugo zwlekalam na zakup dobrej blokady:-\ a jesli chodzi o monitoring to Policja powiedziala ze nie dostane podgladu z kamer i tego niezobacze:-\ zapis z kamery banku tymbardziej udostepniaja tylko policji.... A teraz jeszcze na bank nic nie zrobia bo od 07 czerwca zajeci beda obstawa NATO :-\ i pewnie dostane polecony ze umozaja sprawe.... To jakis koszmar jest ze w takiej dobie wieku gdzie 90% ludzi przemieszcza sie rowerami a jeszcze znajda sie zlamasy co wezma nie swoje w bialy dzien! Mimo wszystko dzieki za odpowiedz:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...