Madrykonia Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 Cześć Czy jazda na tej oponie będzie bezpieczna, czy lepiej ją wymienić? Próbowałam naklejać łatkę od wewnątrz, ale opona jest nylonowa i zwykły zestaw do łatania w ogóle nie chwyta. Pompuję do 6 barów.
Madrykonia Napisano 15 Maja 2016 Autor Napisano 15 Maja 2016 A zakleić napompowaną czy po zdjęciu z koła?
Mod Team sznib Napisano 15 Maja 2016 Mod Team Napisano 15 Maja 2016 Jeśli chcesz jej jeszcze używać koniecznie i mieć pewnie zrobione to idź z nią do wulkanizatora.
Madrykonia Napisano 15 Maja 2016 Autor Napisano 15 Maja 2016 Zakleiłam klejem Technicoloru do PP i innych tworzyw (ale bez stosowania bazy do PP), najpierw na spuszczonym powietrzu, a potem po napompowaniu do 6 barów wlałam jeszcze trochę kleju od góry i wygładziłam. Zobaczymy w tygodniu, jak się to będzie trzymać, najpierw zrobię jakąś trasę bez szybkich zjazdów, tak na wszelki wypadek.
raffik Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 Szkoda, że nie cyjanoakrylem. Jest super do takich sznitów. Oczywiście kleisz to na spuszczonym powietrzu. U mnie takie klejenie 9barów spokojnie wytrzymuje.
Madrykonia Napisano 15 Maja 2016 Autor Napisano 15 Maja 2016 Akurat nie miałam pod ręką; jeśli mój klej nie zda egzaminu, to posłucham się już w 100%, przeczyszczę miejsce skaleczenia i zastosuję kropelkę. Dzięki za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.