Zebedeusz Napisano 20 Grudnia 2015 Napisano 20 Grudnia 2015 Witam, po nowym roku planuje w końcu zakup nowego roweru. Póki co skusiłem się rozsądnymi cenami Canyonów i przychylam się do zamówienia od nich sprzętu, jednak waham się między AL SLX 7.9 a 8.9. 8.9 ma amortyzator foxa i hamulce xt i to jedyne różnice, jakie wychwyciło moje oko. Różnica w cenie jest zauważalna, stąd moje pytanie czy warto dopłacać taką sumę do 8.9? Tylko proszę bez komentarzy z cyklu "jak masz tyle $ to bierz". + extra pytanie; krążą legendy, że można jakoś zapłacić w euro z wysyłką do Polski, ktoś ma więcej info na ten temat? Pozdrawiam
beskid Napisano 20 Grudnia 2015 Napisano 20 Grudnia 2015 Prawie 1K to sporo i za to powinny być wyrażne różnice a tu ich nie ma.
rzezniol Napisano 20 Grudnia 2015 Napisano 20 Grudnia 2015 Ja też bym nie dopłacił ... jakby w 8.9 były przynajmniej lepsze koła ... a tak to właściwie te same rowery. SLX i XT według wielu opinii to tak samo działające hamulce ... Różnice między Fox`em a RS`rm dostrzeże tylko ten, który wie dokładnie czego szuka ... Pozdro
Zebedeusz Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Napisano 20 Grudnia 2015 No spoko, tak tylko o to pytam, czy na pewno coś mi nie umknęło A wie ktoś co z tym płaceniem w Eurosach i z wysyłką do Polski?
sportsterman Napisano 21 Grudnia 2015 Napisano 21 Grudnia 2015 W kwestii zapłaty w EUR to najlepiej zapytać u źródła. Kontakt w ojczystym. Z pewnością warto rozważyć zakup bez vatu: bez 19% niemieckiego vat, wtenczas płacisz netto bądź pełną kwotę brutto i odliczasz w Polsce 23% vatu. W obu przypadkach koniczny jest Eur NIP i zakup na firmę. Transakcja bezproblemowa.
Zebedeusz Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Napisano 21 Grudnia 2015 To samo dowiedziałem się na czacie canyona, no cóż, wychodzi na to, że to jedyna opcja
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.