Skocz do zawartości

[konkurs] Pomoc koleżance:)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie możecie z kilku urządzeń bo wychodzicie jednym IP na "świat". Wyjściem jest komp + np komórka z internetem ( nie przez Wi-Fi)

Napisano

Nie możecie z kilku urządzeń bo wychodzicie jednym IP na "świat". Wyjściem jest komp + np komórka z internetem ( nie przez Wi-Fi)

Mówię o czterech różnych adresach ip z czterech komp. Natomiast wiadomo, że jak mam 3 zintegrowane urządzenia /pc + i'pad+ kom./ no to jest jedno ip. Ale np w jednym domu są dwa różne komp. i dwa różne

adresy ale na jednym ruterze i też nie można zagłosować

Napisano

Adres IP komputera typu 192.168.1.100 a adres IP jaki otrzymal router od dostawcy internetu to dwie rozne sprawy. Cztery komputery podlaczone do routera maja rozne adresy IP w sieci lokalnej ale o adresie widocznym na zewnatrz sieci decyduje router. Proponuje wylaczyc router i po kilku minutach wlaczyc ponownie. Jest szansa ze zewnetrzny IP bedzie inny.

Napisano

Jest dokładnie tak jak kolega Przmor pisze, gdyby nie to, w pracy miałbym kilkanaście głosów dziennie ;)

Napisano

Wpadłem na pomysł oprócz łapkowania z laptopa i smartphona (z domyślnej przeglądarki przez LTE) zainstalowałem w moim LG firefoxa z Google Play. Spróbowałem przez tego firefoxa (poprzez LTE) zalajkować i udało się! B) W ten sposób byłem w stanie dziś dodać 3 łapki z czego 1 z laptopa i 2 lajki z jednego smartphona z Androidem Lolipop. :D

Jeśli macie taką możliwość i chęci to zainstalujcie sobie firefoxa na swoich smartphonach i spróbujcie zalajkować z tej przeglądarki bo mi się udało więc Wam też powinno odpalić. :) 

Napisano

Niestety nie udało się nawet po wyłączeniu rutera.

Ale nie moglam łapkowac też z czterech zupełnie oddzielnych komp. na oddzielnych ruterach, w różnych domach u moich sąsiadów. Tego to już nie potrafię wytłumaczyć, zwlaszcza, że poprzednio udało się.

Ale jutro od rana obowiązkowo!

Napisano

aaaa wybacz mi. Ja tylko piszę to co widzę! xD Nie odpuszczamy, jak komuś dalej chce się walczyć to jutro od rana łapkujemy, udostępniamy i zachęcamy ile wlezie! Niech "miszczu" poczuje presję  :teehee:

Napisano

2 głosy poszły, niestety nic więcej już nie ugram  :icon_confused:  Powodzenia, 2 miejsce chyba będzie!  :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...