Chrzanof Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 Witam, Nowy rower, nowy problem. Kupiłem sobie dzisiaj Trek Superfly 6 29 cali. Jest super, sunie jak rakieta. Mam tylko jeden problem- rower po de mną trzeszczy(wydaje mi się że pod siodłem)! Raczej nie jestem za ciężki bo ma udźwig do ok 130 kg (ja waże 99). Czego to może być wina ? Wiem że pytanie zbyt ogólne, ale naprawdę się martwię. Pozdrawiam P.S. Rama trzeszczy po najechaniu na jakąś nierówność albo mocnym naciśnięciu pedała
weland Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 Kupiłeś w sklepie stacjonarnym? jeżeli tak to wróć do nich i zapytaj czy zrobili przegląd zerowy. Nowy rower musi się dotrzeć ale nie powinien trzeszczeć...
tobo Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 Nowy rower, nowy problem, nowa metoda rozwiązywania go - wizyta u sprzedawcy?... Wydaje mi się że to powinien być pierwszy adres pod który się udajesz w takim przypadku. Co może trzeszczeć? Osie/gwinty pedałów, same pedały/ich łożyskowanie, niedokręcone ramię korby, osadzony na sucho wkład suportu, łożyska suportu, mostek/miejsce połączenia z kierownicą itd... Jak będziesz rzeźbił sam a pojęcia albo narzędzi nie masz to mogą Ci potem zarzucić że problemu w ramach gwarancji nie rozwiążą gratisowo.
merlin85 Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 W okolicach czego Ci trzeszczy??? Sorry, napisałeś, siodło. Obstawiam mocowanie siodło - sztyca. Kolega ostatnio miał to samo. Zdemontować, wyczyścić, przesmarować (czym? Jeśli w ogóle), zamontować.
Rafu Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 Stawiam na sztycę - na połączeniu z siodełkiem albo z ramą (albo tu i tu) Tutaj jest więcej na ten temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/187375-sztyca-cykajaca-sztyca/ Ale jeśli to nówka to podjedź z nim do sklepu jak radzi kolega tobo
Filip1505 Napisano 4 Października 2015 Napisano 4 Października 2015 U mnie w SF 8 2015 pomogła dopiero wymiana sztycy. Żadne czyszczenie, smarowanie, kombinowanie nie pomogło. Po wymianie na boplight team - cisza. Pozdrawiam.
Chrzanof Napisano 20 Października 2015 Autor Napisano 20 Października 2015 Ok problem z głowy okazało się że siodełka nie dokręcili poprawnie XD
erzurum Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 brawo, 17 dni i kłopot z siodełkiem rozwiązany.
Rafu Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 Wysłali rower do laboratorium w Wiscousin A tak serio to niech kolega @Chrzanof sobie trochę pojeździ, ubrudzi sprzęt i wtedy potwierdzi czy problem faktycznie został rozwiązany.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.