Zaangettsu69 Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Witam, poszukuję roweru MTB najlepiej do 800 zł, który będzie spełniał następujące warunki - dobre amorty, bardzo zdatny do stuntu/jazdy po ścieżkach leśnych jak i asfaltówce -wytrzymały i wygodny. myślałem nad następującymi propozycjami http://allegro.pl/alu-solidne-mtb-lazaro-e-v1-men-shimano-altus-amor-i5177450211.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro lub http://www.kross.pl/pl/2014/mtb/hexagon-x1 ale używke. Co myślicie? jaki rower jesteście w stanie mi polecić? czekam na propozycje
tobo Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 To rowery do bardzo rekreacyjnej jazdy mtb. Sam bardzo dobry widelec będzie kosztował wiecej, często w okolicy 1000 zł używany. Do czegoś co określasz stuntem przeznaczony jest inny rodzaj sprzętu. Do akrobacji używa sie rowerów trialowych, bmx, dirtowych, które nie sa przeznaczone do normalnej jazdy. Sugeruje trzy rzeczy: - doczytać w internecie co to jest stunt i na jakich rowerach sie go uprawia - pooglądać zdjęcia i filmy - poszukać takich rowerów/ firm produkujących w internecie a na końcu sprawdzić oferty Allegro.
beskid Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 W takiej kwocie z nowych to nawet nie ma o czym rozmawiać. Z jednych z najtańszych ofert jest Dartmoor Gamer 24 lub Author EXE 1.0.
Zaangettsu69 Napisano 27 Marca 2015 Autor Napisano 27 Marca 2015 Okej, no to to wykluczając stunt, rower który podałem lub hexagon v1 nada się do jazdy po lesie, czy po dużych krawężnikach?
adriansocho Napisano 27 Marca 2015 Napisano 27 Marca 2015 Ja widziałem filmik, gdzie kolesie robili różne tricki na rowerach holenderskich, chyba taki rower miałby najbliżej do spełnienia wszystkich wymagań
modrzew Napisano 27 Marca 2015 Napisano 27 Marca 2015 Zależy do jakiej jazdy. Jak już przedmówcy wspomnieli to są rowery ATB czyli takie coś z wyglądu jak MTB, ale tak naprawdę do spokojnego turlania się po łatwym terenie i ubitych drogach. Inne zastosowanie na ryzyko użytkownika. I nie róbmy sobie tutaj jaj z jakimiś krawężnikami, itp. Do miasta wystarczy rower miejski i też nim podjedziesz pod te straszne krawężniki, a nawet z nich "zeskoczysz", a do trików czy innych akrobacji to i tak nie ten sprzęt, czytaj "nie rower udający MTB XC"...
tobo Napisano 27 Marca 2015 Napisano 27 Marca 2015 czy po dużych krawężnikach Chcesz trafiać w duże krawężniki bez ryzyka strat w sprzęcie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.