zielus Napisano 19 Marca 2015 Napisano 19 Marca 2015 A jak z geometrią ramy tego Caledona DB 2015 ?? Lubię szybko "łykać" kilometry i zastanawiam się czy rama nie będzie za krótka i jak wygląda na tle innych crossów , czy to jest standard?? Nie chcę mieć pozycji na rowerze jak kobieta jadąca po bułki do sklepu...
Rulez Napisano 19 Marca 2015 Napisano 19 Marca 2015 Na pewno nie jest to krótka rama, np w rozm. 19" ma 595 mm horyzontalnie, czyli tyle Merida Crossway w rozmiarze 20,5" , a więcej niż Kross 21" , dzięki temu można wziąć nawet mniejszy rozmiar.
zielus Napisano 19 Marca 2015 Napisano 19 Marca 2015 Dzięki wielkie Rulez za pomoc. Ja chyba wiem już czego chcę.. Będę czekał na ten model, chyba, że do tego czasu jeszcze ktoś coś ciekawego poleci..
ania.aa Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Cześć Też z tych wszystkich wybrałam Northteca, myślę, że warto poczekać Zadzwoniłam i zapytałam o termin przybycia rowerów do sklepu, początek marca. Pan był tak uprzejmy (w Warszawie), że zarezerwował mi wybrany model. Myślę, że może szybko się rozejść bo jest naprawdę fajny. I Tobie radzę to samo;) chyba że wolisz przez internet zamówić, ja chcę jeszcze przymierzyć Pozdrawiam
zielus Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Ja też już chyba na 90% jestem zdecydowany na ten model. Ja raczej nie będę miał okazji przymierzyć. Ale myślę, że rama 21' będzie odpowiednia na moją nogę 92cm. Również kolega wyżej pisał, że rama jest długa, to chyba będzie ok. Więc czekamy na premierę... :-)
ania.aa Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Ja mam nogę 88 i doradzali mi zdecydowanie 19 cali, jestem kobietą a chcę męską ramę, może dlatego hmm. Wejdź sobie na mój post tam dokładnie wyjaśnili na końcu dlaczego...
Shiryu Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 jestem kobietą a chcę męską ramę, może dlatego Dokładnie dlatego. Masz długie nogi, a tułów stosunkowo krótszy niż przeciętny facet Przy dużej ramie praktycznie leżałabyś zamiast siedzieć.
ania.aa Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 a wtedy, jeżdżąc na leżąco musiałabym jeździć w golfie;) bo wyglądam zdecydowanie inaczej niż przeciętny facet:)))
Emisariusz Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Cześć Też z tych wszystkich wybrałam Northteca, myślę, że warto poczekać Zadzwoniłam i zapytałam o termin przybycia rowerów do sklepu, początek marca. Pan był tak uprzejmy (w Warszawie), że zarezerwował mi wybrany model. Myślę, że może szybko się rozejść bo jest naprawdę fajny. I Tobie radzę to samo;) chyba że wolisz przez internet zamówić, ja chcę jeszcze przymierzyć Pozdrawiam możesz podać proszę link do sklepu z Warszawy ? chętnie też przymierzyłbym przed zakupem
zielus Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Tu masz link do sklepów w Mazowieckim : http://nrowery.pl/index.php/index.php/mazowieckie Pzdr...
bartasp Napisano 20 Marca 2015 Autor Napisano 20 Marca 2015 A co myślicie między tymi modelami: http://www.unibike.pl/crossfirediscgts.php a http://www.unibike.pl/viperdiscgts.php Opłaca sie dołożyć te 500zł????No i opinia czy ten i ten jest godny zakupu czy jednak ten: Northec Caledon DB 2015 wygrywa z nimi???
ania.aa Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 northtec wygrywa zdecydowanie, bardzo dużo opinii na ten temat jest na tym forum, naczytałam się, ananlizowałam i warto northtec, chyba, że komuś zależy na marce bardziej znanej;)
niedzwiedz1981 Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 a w czym ten northtec wygrywa zdecydowanie od vipera?...przestancie siac zamet
Rulez Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Ceną. Viper 200 zł droższy a przy tym gorsze manetki, korba...
niedzwiedz1981 Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 nie drozszy bo do dostania za 2000zł, za to lepsza przerzutka tylna, lepszy widelec...wiec gdzie ta zdecydowana przewaga??
Rulez Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Widelec wcale nie jest lepszy, co komu po tylnej przerzutce skoro manetki gorsze (czyli ściema dla naiwnych), łatwo rzucasz kwotą 2000, tyle, że na Unibike tak łatwo nie obniżają ceny, a jeśli obniżą na Unibike, to pewnie też na Northteca ..
niedzwiedz1981 Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 niestety na Northteca obnizyc nie chcieli, a na Unibike w kazdym salonie w Poznaniu od razu 10% przy platnosci gotówka, po dluzszym targowaniu spokojnie za 2000zł. widelec nie lepszy-hierarchia Suntour-a mowi co innego, zreszta doradcy na forum tez...a ,manetki niby lepsze, ale z tego wiem i co inni pisza miedzy acera a aivio roznicy w pracy nie odczujesz, dopiero przy deore moze co niektorzy cos zauwaza... studiowalem to forum kilka miesiecy i to nie jest tylko moje zdanie... wiec nadal nie widze tej przewagi
Shiryu Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 No to niezbyt uważnie studiowałeś, bo wprawdzie coś Ci dzwoni, ale nie wiesz, w którym kościele. NEX<NVX<NCX<NRX - tak wygląda hierarchia amorów crossowych Między Acera a Alivio nie ma istotnej różnicy tylko w wypadku wersji 8-rzędowych. W wypadku 9 rzędów Alivio jest przez wielu wyżej cenione niż Deore czy SLX.
Rulez Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Jeśli chodzi o widelce, to dopiero przy NCX i NRX widać praktyczną różnicę. No i ta paskudna szara rama Unibike ... wybór kolorów jak u Forda ...
niedzwiedz1981 Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 ilu doradców, tyle opinii... nie chce mi się już przytaczać wypowiedzi innych forumowiczów...w każdym razie kolego Rulez akurat szary unibike wyglada kozacko (fakt to kwestia gustu, widac ty wolisz kolorowe rowerki...) a co do kolorów u forda to tez masz braki w wiedzy...
Shiryu Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 a co do kolorów u forda to tez masz braki w wiedzy No i teraz nie wiem, czy śmiać się, czy płakać... Klik!
Rulez Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 a co do kolorów u forda to tez masz braki w wiedzy... Oznacza to ni mniej ni więcej, że ilość kolorów do wyboru jest taka jak u Forda, nie oznacza, że kolor jest taki sam ... każdy lotny umysł by to pojął
niedzwiedz1981 Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 wy naprawdę macie problem ze zrozumieniem wypowiedzi...czy ja napisałem że "kolor jest taki sam" ? a swoją drogą nadal nie wiecie o co chodziło z kolorami u Forda...albo nie rozumiecie lotne umysły...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.