Skocz do zawartości

[do 2000zł] Rower Crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jak z geometrią ramy tego Caledona DB 2015 ??  Lubię szybko "łykać" kilometry i zastanawiam się czy rama nie będzie za krótka i jak wygląda na tle innych crossów , czy to jest standard?? Nie chcę mieć pozycji na rowerze jak kobieta jadąca po bułki do sklepu...

Napisano

Na pewno nie jest to krótka rama, np w rozm. 19" ma 595 mm horyzontalnie, czyli tyle Merida Crossway w rozmiarze 20,5" , a więcej niż Kross 21" , dzięki temu można wziąć nawet mniejszy rozmiar.

Napisano

Dzięki wielkie Rulez za pomoc.  Ja chyba wiem już czego chcę.. Będę czekał na ten model, chyba, że do tego czasu jeszcze ktoś coś ciekawego poleci..

Napisano

Cześć:)

Też z tych wszystkich wybrałam Northteca, myślę, że warto poczekać:)

Zadzwoniłam i zapytałam o termin przybycia rowerów do sklepu, początek marca. Pan był tak uprzejmy (w Warszawie), że zarezerwował mi wybrany model. Myślę, że może szybko się rozejść bo jest naprawdę fajny. I Tobie radzę to samo;) chyba że wolisz przez internet zamówić, ja chcę jeszcze przymierzyć:)

Pozdrawiam

Napisano

Ja też już chyba na 90% jestem zdecydowany na ten model. Ja raczej nie będę miał okazji przymierzyć. Ale myślę, że rama 21' będzie odpowiednia na moją nogę 92cm. Również kolega wyżej pisał, że rama jest długa, to chyba będzie ok. Więc czekamy na premierę... :-)

Napisano

Ja mam nogę 88 i doradzali mi zdecydowanie 19 cali, jestem kobietą a chcę męską ramę, może dlatego hmm. Wejdź sobie na mój post tam dokładnie wyjaśnili na końcu dlaczego...

Napisano

jestem kobietą a chcę męską ramę, może dlatego
Dokładnie dlatego. Masz długie nogi, a tułów stosunkowo krótszy niż przeciętny facet ;) Przy dużej ramie praktycznie leżałabyś zamiast siedzieć.
Napisano

a wtedy, jeżdżąc na leżąco musiałabym jeździć w golfie;) bo wyglądam zdecydowanie inaczej niż przeciętny facet:)))

Napisano

Cześć :)

Też z tych wszystkich wybrałam Northteca, myślę, że warto poczekać :)

Zadzwoniłam i zapytałam o termin przybycia rowerów do sklepu, początek marca. Pan był tak uprzejmy (w Warszawie), że zarezerwował mi wybrany model. Myślę, że może szybko się rozejść bo jest naprawdę fajny. I Tobie radzę to samo;) chyba że wolisz przez internet zamówić, ja chcę jeszcze przymierzyć :)

Pozdrawiam

możesz podać proszę link do sklepu z Warszawy ? chętnie też przymierzyłbym przed zakupem  ;)  

Napisano

northtec wygrywa zdecydowanie, bardzo dużo opinii na ten temat jest na tym forum, naczytałam się, ananlizowałam i warto northtec, chyba, że komuś zależy na marce bardziej znanej;)

Napisano

Widelec wcale nie jest lepszy, co komu po tylnej przerzutce skoro manetki gorsze (czyli ściema dla naiwnych), łatwo rzucasz kwotą 2000, tyle, że na Unibike tak łatwo nie obniżają ceny, a jeśli obniżą na Unibike, to pewnie też na Northteca ..

Napisano

niestety na Northteca obnizyc nie chcieli, a na Unibike w kazdym salonie w Poznaniu od razu 10% przy platnosci gotówka, po dluzszym targowaniu spokojnie za 2000zł.

widelec nie lepszy-hierarchia Suntour-a mowi co innego, zreszta doradcy na forum tez...a ,manetki niby lepsze, ale z tego wiem i co inni pisza miedzy acera a aivio roznicy w pracy nie odczujesz, dopiero przy deore moze co niektorzy cos zauwaza...

studiowalem to forum kilka miesiecy i to nie jest tylko moje zdanie...

wiec nadal nie widze tej przewagi

Napisano

No to niezbyt uważnie studiowałeś, bo wprawdzie coś Ci dzwoni, ale nie wiesz, w którym kościele.

NEX<NVX<NCX<NRX - tak wygląda hierarchia amorów crossowych

Między Acera a Alivio nie ma istotnej różnicy tylko w wypadku wersji 8-rzędowych. W wypadku 9 rzędów Alivio jest przez wielu wyżej cenione niż Deore czy SLX.

Napisano

Jeśli chodzi o widelce, to dopiero przy NCX i NRX widać praktyczną różnicę.

No i ta paskudna szara rama Unibike ... wybór kolorów jak u Forda ...

Napisano

ilu doradców, tyle opinii... nie chce mi się już przytaczać wypowiedzi innych forumowiczów...w każdym razie kolego Rulez akurat szary unibike wyglada kozacko (fakt to kwestia gustu, widac ty wolisz kolorowe rowerki...)

a co do kolorów u forda to tez masz braki w wiedzy...

Napisano

a co do kolorów u forda to tez masz braki w wiedzy...

Oznacza to ni mniej ni więcej, że ilość kolorów do wyboru jest taka jak u Forda, nie oznacza, że kolor jest taki sam ... każdy lotny umysł by to pojął :whistling:

Napisano

wy naprawdę macie problem ze zrozumieniem wypowiedzi...czy ja napisałem że "kolor jest taki sam" ?

a swoją drogą nadal nie wiecie o co chodziło z kolorami u Forda...albo nie rozumiecie lotne umysły...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...