Galvatron Napisano 9 Lutego 2015 Autor Napisano 9 Lutego 2015 Jestem w trakcie telefonicznego maratonu po sklepach, w celu załatwienia sprzętu do testów w terenie: Epic - Twomark Chorzów wymaga 50% kaucji i 200 zł/dzień, odliczanych od ceny w wypadku zakupu. Anthem - Giant Polska poinformował mnie, ze w tym roku nie będzie go w centrach testowych, bo nie jest to już nowość. Superfly, Spark, Scalpel, Rush - Fansport Gliwice ma na stanie dwa pierwsze, za 100 zł/dzień, natomiast co do Cannondale'i, nie wiadomo jeszcze czy i na jakich warunkach będą dostępne. Ogólnie sytuacja z rowerami demo w Polsce wygląda inaczej niż na Zachodzie, gdzie producenci dają je sklepom za darmo, że by pobudzić sprzedaż. U nas często wymaga się, żeby sklep kupił taki rower i dbał o niego na własny koszt. Znalazłem też fajne omówienie rożnych rodzajów zawieszeń, która rzuciło trochę światła na pewne kwestie (m.in. czym dokładnie się różni klasyczny jednozawias od ABP): http://www.bikeradar.com/gear/article/buyers-guide-to-mountain-bike-suspension-part-2-28438/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.