Konradoss Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Witam. Chciałbym się zapytać , czy w tym rowerze ( rama 19 ) mogę wymienić koła z 28 szosowych, na 26 terenowe + dokupić amortyzatory pod 26. Link do roweru : http://allegro.pl/lazaro-integral-v1-aluminio wy-szybki-cross-altus-m-i4570172418.html
Rulez Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Możesz wymienić, jeżeli założysz koła pod hamulce tarczowe (przynajmniej jedno takie koło - tylne, jeśli amortyzator pod koło 26" będzie z mocowaniem pod V-brakee to z przodu może taki pozostać.) , ale wygląd takiego wynalazka będzie kretyński Wysokość amortyzatora trzeba by dobrać tak, żeby z kołem korona była w takiej odległości od ziemi jak w obecnym ...
Konradoss Napisano 13 Września 2014 Autor Napisano 13 Września 2014 Czemu kretyński? Tu jest taki sam rower z ramą też 19 http://allegro.pl/2014-lazaro-e-v1-men-solidne-alu-mtb-shimano-altus-i4594178326.html i jest naprawdę ładny
Rulez Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Jest kretyński, ponieważ proporcjonalnie widełki tylne są za długie w porównaniu do średnicy koła . Poza tym ten drugi nie jest taki sam ma np. inną główkę ramy ... główka ramy w pierwszym jest długa (crossowa) z łożyskami zewnętrznymi, a ta druga jest niższa z łożyskami wewnętrznymi.
Konradoss Napisano 13 Września 2014 Autor Napisano 13 Września 2014 Szczerze to nikt chyba nie zwracał by uwagi Mam jeszcze jedno takie pytanie. Czy dobre opony terenowe 26 kupię w cenie do 80 zł, oraz amortyzatory pod 26 w cenie do 200 zł ? I jak sprawdzić, które opony kupić akurat pod mój hamulec tarczowy?
Wojtek97 Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Co do opon to Kenda Khan 26x1,95 po ok. 30zł / sztuka, a amortyzator SR Suntour XCT ok. 200zł - tak z takich już "normalnych".http://allegro.pl/niezawodny-niedrogi-xct-v4-100-mm-ahed-v-b-3-kolo-i4572252318.htmlhttp://allegro.pl/opona-rowerowa-26x1-95-kenda-k935-khan-fv-krakow-i4545326093.html
Rulez Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Jeśli już stworzysz ten pokraczny wynalazek to zrób zdjęcia i wrzuć na forum będzie trochę śmiechu.
Konradoss Napisano 13 Września 2014 Autor Napisano 13 Września 2014 Pokraczny? przecież będzie wyglądał tak samo jak ten co ostatnio na Allegro wysłałem, nie rozumiem... A co do opon, chciałem terenowe więc te chyba nie będą się nadawać.
Rulez Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Nie będzie wyglądał tak samo, o czym wcześniej napisałem, ramy mają różną konstrukcję i tyle na temat.
Konradoss Napisano 13 Września 2014 Autor Napisano 13 Września 2014 Hmm więc rozumiem ,że w takim przypadku nie ma sensu dokupywać tych opon? Chciałem mieć na wymianę, 28 do dłuższych tras, a 26 do stuntu/tras nie szosowych. W takim razie, czy gdybym dokupił dobre amorty pod opony aktualne, rower nadawał by się do stuntowania ?
Konradoss Napisano 13 Września 2014 Autor Napisano 13 Września 2014 Chodzi o to że się pościerają czy jak?
Rulez Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Przecież to są tanie koła, czyli słabe obręcze i szprychy obręcze się pogną albo nawet popękają.
mklos1 Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 @@Konradoss, A zastanawiałeś się czy opona, którą chcesz kupić, wejdzie w ramę? Dodatkowo. Rama jest zaprojektowana do kół 28". Zmniejszając je do 26" obniżysz suport w stosunku do ziemi. Jest duża szansa, że łamiąc się w zakręty będziesz haczył pedałami o przeszkody lub ziemię. Ogólnie rzecz biorąc będzie to bardzo dziwny twór, który nie koniecznie spełni pokładane w nim nadzieje. Szkoda inwestycji. Jak chcesz terenowy pojazd - kup sobie jakąś używkę mtb.
modrzew Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 Prędzej zrobisz crossa (ten Lazaro to cross, a nie rower stricte szosowy) z MTB niż na odwrót. No może coś a la 29er udałoby się wystrugać, ale może być problem z upchnięciem gum z większym balonem. Tak BTW te Kendy z linku są tak terenowe jak z koziej dupy trąba, ot semislicki na szuterek i asfalt. Koła 26" to jakiś absurd, rower się obniży, z tyłu to nie wiem jak masz zamiar hamulca używać o ile nie masz tarcz, a za 200zł nie kupisz amortyzatora tylko jego atrapę taką jak ten xct z linku i znowu zmieni to geometrię jak będzie to wideł pod mniejsze koło. I na koniec napęd crossowy a MTB takze się różnią. Tak czy siak pokraka. Jak masz zamiar wymienić 3/4 roweru dla tak mizernych efektów, to lepiej ten sprzedać i kupić nowy. I co dokładnie masz na myśli pisząc o tym "stuntowaniu"?
tobo Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 Kolega nie szuka roweru do mtb (jazdy terenowej/w górach) tylko roweru do akrobacji. W teorii rama tego podlinkowanego roweru jest tak samo dobra do tego celu jak rama każdego budżetowego roweru mtb (kolega chce przerobić 28mkę na 26tkę za pomocą mniejszych kół i opon mtb w rozmiarze 26 cali), jej wytrzymałość będzie identyczna jak każdej innej azjatyckiej ramy w tym przedziale cenowym. Pomijając ten aspekt pozostanie jeszcze kwestia geometrii takiego roweru przerobionego na 26tkę, użytego w akrobacjach. Da się wszystko, tylko na ile efektywnie.
modrzew Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 W tytule jak byk stoi MTB, potem w postach pojawia się stunt, stąd moje pytanie co autor przez to rozumie. Niektórzy maja taka manierę nazywania swojej jazdy w jakiś wyszukany sposób (nie twierdzę, że tak jest na 100% w tym konkretnym przypadku póki autor tematu się nie wypowie) np. "lekki downhill" co potem okazuje się zjazdem z górki w parku Osobiście nie wstydzę się napisać "jeżdżę po lesie" zamiast "uprawiam lekkie ęduro z elementami frirajdu"
m1x3r3k Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 A nie lepiej byłoby założyć koła 27.5 zamiast 26 różnica bd mniejsza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.