Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Napisano (edytowane)

Heja,

przyszedł do mnie właśnie Recon Silver RL Solo Air 100mm 29” 9QR i z tego co czytam to przegląd zerowy jest obowiązkowy ;) Zrobię serwis olejowy dolnych goleni, smar pod górne wargi uszczelek kurzowych. Można gdzieś dostać same uszczelki pod śruby?

Edytowane przez maciekelga
  • 4 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Witam,

Posiadam Rockshox Recon RL: https://trailhead.rockshox.com/en/product/05t95964691 i powoli zamierzam zrobić serwis na 200h.

Jaki zestaw uszczelek kupić do niego? Strona producenta podaje 00.4315.032.651 lub 00.4315.032.651. Po kliknięciu na linki ze strony producenta są dostępne zestawy uszczelek z mniejszą, większą ilością części. Jaki wybrać? Olej, który wykorzystywałem do serwisu podstawowego i siedział w zamkniętej butelce ponad 2 lata będzie dobry? Czy traci swoje własciwości?

Edytowane przez lakim
Napisano (edytowane)

Jeden jest do widelców boost a drugi do klasycznych. U Ciebie boost ma być.

Ten z większą liczbą części pozwala na zrobienie serwisu tłumika.

Reocon to nie prom kosmiczny. Nic mu nie będzie od okeju który stał 2 lata.

Edytowane przez Dokumosa
  • +1 pomógł 1
Napisano

Po rozkręceniu komory powietrznej mojego Recon RL zauważyłem ułamaną podkładke z air shafta . Kawałek wypadł a reszta podkładki siedzi miedzy dwoma częściami. Zostawić tą resztkę czy wyjąc? Co to za podkładka? Można ją wsadzić bez rozbierania dwóch sąsiednich częsci?

Chciałem rozdzielić te dwa elementy między którymi jest ta podkładka ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Jest to rozbieralne? Próbowałem imbusami calowymi, metrycznymi i nic nie pasuje. Jest na to jakiś sposób?

1.PNG

2.PNG

3.PNG