scirocco Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Obecnie mam w rowerze Maxxis minion dh 2,35. W terenie są super, ale na twardej nawierzchni jedzie się jak czołgiem a najgorsze jest szybkie zużycie. Obecnie zajechaną mam tylną opone (wygląda jak semi - slick) przód ma jeszcze sporo bieżnika. Zastanawiam się na razie nad zamianą przodu z tyłem i zajechaniem ich do końca - ma to sens? Czy lepiej kupić nową tylną a przód zostawić? No a później kupno - tylko co? Ponoć trwałe są Maxxis high roller 2,4 a dają radę w suchym terenie i twardej nawierzchni. Rower to niedrogi dual na którym jeżdżę w lekkim terenie skacząc od czasu do czasu - ale żeby gdzieś dojechać z centrum Wrocławia to muszę trochę asfaltu pokonać. Po błocie nie jeżdżę. Ponoć fajne są też Maxxis IKON.
Mod Team mrmorty Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2014 ew budżetowo Conti Diesel pod warunkiem że w błocku nie będziesz śmigał. Na miasto trzeba też dmuchnąć nieco powietrza by nie jechać na niskim ciśnieniu.
Schwefel Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Zastanawiam się na razie nad zamianą przodu z tyłem i zajechaniem ich do końca - ma to sens? Czy lepiej kupić nową tylną a przód zostawić? Lepszą oponę daj na przód.
Mod Team sznib Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2014 Opony Maxxisa mają oznaczenia twardości. 70a to mieszanka najtwardsza, najwolniej się zużywa, ale i najgorsza przyczepność. Po drugiej stronie jest 42a Super Tacky, ekstra przyczepność, bardzo mała trwałość. Jak są dojazdy asfaltem proponuję na tył 70a, na przód 60a i będzie ok.
DrOetker Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 A ja polecam High Rollery. Sam używam od roku, głównie teren ale i asfalt się trafi. Do tej pory widoczne znikome ślady zużycia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.