Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Korba generalnie ok, 3 do lekkich poprawek a kaseta do przetopu. Biorąc pod uwagę ze to XT to można by ratować.

• Mod Team
Napisano

Nie chciało sie wytaszczyć złoma na światło dziennie nie? A z lampą zdjęć robić nie nauczyli :P Generalnie kaseta do wymiany.

Napisano

20150222_190351.jpg

czy te zęby wyglądają jak z roweru nowego tyle że z wystawy? zakładamy że ktoś się do niego przymierzał i zrobił nim kilka metrów, farba sie otarła od łańcucha, ale co z ząbkami? 

• Mod Team
Napisano

Czyli polecasz w wolnej chwili pilniczek i poprawić?

Przeczytaj uważnie co napisałem :P

zakładamy że ktoś się do niego przymierzał i zrobił nim kilka metrów, farba sie otarła od łańcucha, ale co z ząbkami?

Wyglądają bardzo dobrze, anoda nie zeszła wszędzie co znaczy ze mało jeżdżone było.

Proszę o ocenę napędu. Czy przyjmie nowy łańcuch?

Na 5, 6, 7 skakać  będzie na pewno, niżej nie widać.

Napisano

Ta kaseta (SHIMANO CS-HG20  9-SPEED) jak i cały napęd ma zaledwie 1500 km. 

To kwestia warunków w jakich była użytkowana, czy normalna sprawa, że po takim przebiegu jest w takim stanie?

@Puklus po czym widać zużycie zębatek 5, 6, 7, bo dla mnie niczym nie różnią się od pozostałych?

• Mod Team
Napisano

Google dysk taki dziwny jest ... obrazek 2325.jpg w twojej galerii.

Zobacz jaka jest różnica miedzy 5 a 2 zębem. 2ka ma lekki łuk i idzie w górę, a 5 i 6 mają długi łuk ...

• Mod Team
Napisano

No kaseta nie wygląda źle, po za syfek zęby sa w miare ok, choć nowy czein mógłby mieć trochę problemów z dopasowaniem sie ... tak mi sie wydaje. Zdjęcia sa ciemne i brudne ... ciężko dobrze to ocenić.

Napisano

Było piłować na jednym biegu ciągle? :D Single speeda trza było złożyć :D nie no ogólnie większość koronek jest w dobrym stanie, ale mocno zużyta szósta (licząc od największej) moim zdaniem przekreśla użycie nowego łańcucha - będziesz chciał dalej piłować tan jeden bieg i będzie to przeskakiwać. A potem wyrzuty sumienia, szloch i zgrzytanie zębów... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...