Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

śmigam więc dalej bez obaw.

Ewentualnie z czasem zdejmij, i pilnikiem popraw i na**** kręcaj kolejne tysiące :D

Jak oceniacie stan zębatek korby z tej aukcji:

Prawie jak nowe, śmiało można brać.

Napisano

Witam

Mam prosbe o ocene mojego napedu w kontekscie zmiany łancucha

Przebieg to ok 2.5k , czy waszym zdaniem jest sens w tym momencie zmieniac łancuch? czy sie ulozy? ( jesli tak to bedzie to campa c10)

Dzieki za wszelkie sugestie.IMG_20140721_173603_zpsd7cda61a.jpg

IMG_20140721_172654_zpsb1fe2674.jpgIMG_20140721_172646_zpsa1a35ecd.jpg

Napisano

@m4tti

czy jest sens zmianiać łańcuch to się okaże jak go kupisz, bo kaseta widać ,że ma ślady zużycia, ale całkiem możliwe ,że ogarnie nowy łańcuch.

Jak masz w planach nadal jeździć na rowerze to i tak będziesz musiał kupić łańcuch i kasete, więc możesz to zrobić już teraz, najwyżej jak się nowy łańcuch nie przyjmnie do będzie czekać wraz z kasetą na swoją kolej. Wtedy najlepiej rżnąć stary napęd do momentu aż łańcuch będzie skakać na kasecie lub sam się rozwali.

Korba jest jak nowa, więc spoko

• Mod Team
Napisano

Zechciałbym zwrócić uwagę by nie umieszczać zdjęć na serwerach z "greferbergerstanu" który leży na lewo od Albuquerque bo linki nie działają. Używajcie tych sprawdzonych. Jeżeli powyższe linki nie odpalą, poleci w kosz.

Napisano

Witam, 

Napęd po około 10k km, przeskakuje(czasami), rwie i strasznie hałasuje czy trzeba zmieniać wszystko, czy wystarczy tylko łańcuch? jeśli zmieniać to na co/ jest to pełna grupa deore LX z roku 97/98

Kolejnym problemem jest wymiana blatów w korbie, czy kupi się gdzieś oryginalne od takiego LX'a czy podejdą jakieś nowsze.

gxokC6O.jpg

LU6l71k.jpg

TBLzmtR.jpg

8gUEYvi.jpg

• Mod Team
Napisano
Dzieki za wszelkie sugestie.

Korba i kaseta wygląda spoko, powinno hulać.

Napęd po około 10k km

Z takimi zdjęciami to co najwyżej na nekrolog można startować :P łańcuch przekroczył dopuszczalne zużycie dawno temu ale korba jeszcze sie trzyma, to jedna z tych pancernych ... z dawnych lat.

• Mod Team
Napisano

Wnioskując że po tym  jak kiepskie łańcuchy yaban robi, dałbym jaj ok 800-1000km, i nowego łańcucha już nie przyjmie.

• Mod Team
Napisano

Czyli moje 800 km było jak by trafione. Spróbować możesz, nowy łańcuch i tak ci będzie potrzeby ale sądzę zę będzie skakało. Ale może też sie ułożyć po kilku set km.

Napisano

To jest łańcuch po Śląsku. Mówię tak od zawsze i niekiedy sie zapominam

Ed:To jak myślisz? Spróbowac z tym łańcuchem czy od razu zamawiac też kasete ? 

• Mod Team
Napisano

Z takim zdjęciem to na bazar ... szkoda ze nie pionowe. a jak była jeżdżona na łańcucha za 25 groszy to wszystko jest możliwe.

• Mod Team
Napisano

Proszę o ocenienie stanu mojej korby.

2ka do wymiany, reszta ok.

Prośba o ocenę stany zębatek

7ka szrot, 6 prawie, reszta znośnie, korba też.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...