Skocz do zawartości

[przerzutka tylna]SRAM x-7 '08 kółka zamienniki

benek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję kółek zamienników do przerzutki tylnej SRAM x-7 z rocznika 2008. To jest ta nieszczęsna przerzutka z asymetryczną osią górnego kółka.

Oryginalne kółka SRAM'a  są słabo dostępne, poza tym kółka na ślizgowych łożyskach.

Inne zamienniki - np. TACX T4085 na slizgach. Uniwersalny komplet BBB BDP-05 nie pasuje do tego modelu SRAM'a.

I teraz pytanie: czy ktoś coś ciekawego wymyślił (w kwestii kółek zamienników) przez te kilka lat?

Od biedy na górę mogę spróbować dać kółko BBB z dużym łożyskiem, bo do jego środka idealnie wchodzi stalowy bębenek od górnego oryginalnego kółka. Czy ktoś tego próbował może? I jakie kółko dał wtedy na dół?

Napisano

A jest jakiś patent, żeby wymienić cały wózek na taki który ma oś dla górnego kółka symetrycznie po środku?

Szukałem i nie znalazłem nic godnego uwagi.

Napisano

Widziałem kiedyś patent ze spiłowaniem tych wystających bolców w wózku i założenie normalnego kółka. Sam mam sram x9 i problem z kółkami miałem już parę razy. Ostatnio udało mi się kupić oryginalne kołeczka i mam na jakiś czas spokój. Jak się skończą trzeba będzie wymienić przerzutkę na nowszy model z normalnymi kółkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...