Skocz do zawartości

[treningi] Twój dzisiejszy trening

Marix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja dzisiaj pobiłem mój życiowy rekord :)

DST: 172km

AVS: 22,3km/h

Trasa: Bytom-Częstochowa-Zielona-Bytom (centrum)-Nowe Chechło

Planowałem przekroczyć magiczną barierę 200km, ale niestety ograniczony czas nie pozwolił na to, a prędkość średnia dość niska bo jechałem z kumplem który wybrał się w taką trasę na full suspension :P Tak czy siak pobiłem swój poprzedni rekord o prawie 50km i jestem z siebie dumny :)

A teraz idę czyścić i smarować łańcuch :P

Napisano

A ja dzisiaj skromnie. Rozgrzewka 19km w 42 minuty, srednia 27,km/h1 - jeden zjazd 900m, pierwszy podjazd 700m, drugi 100m. Potem zupelnie na luzaku z qplem po miescie zrobione 27 km i wyszly ogolem 2,5h :)

Napisano

raport z ostatnich dni, nowe koło i napęd więc trzeba testować :P

sobota: Łódź > Andrzejów > Gałkówek Kol. > Tworzyjanki > Brzeziny > Helenów > Las Wiączyński > Łódź

73km

bardzo fajna traska z urozmaiconą nieco rzeźbą

wtorek: Łódź > Brużyca > Krasnodęby > Parzęczew > Leźnica Wlk. > Solca Wlk > Bibianów > Grotniki > Aleksandrów > Łódź 74km

odcinki gruntowe momentami nie do porzejechania, taki piach, przydałoby się jednak trochę deszczu

Napisano

Dzisiaj zacząłem dość wcześnie, ok 7.00.

45km, avs 28km/h, cały czas szosą. Jak na razie to rekordowa średnia w tym roku, na dodatek na oponach terenowych. Szosa Dąbie-Wielgowo 3x małe pętle po 6-7km.

Napisano

Dzis :

Dystans 90km 00m

Czas 3h 00min

Avs 30km/h

Przez 95% trasy towarzyszyl nam wmordewind

Trasa Koszalin - Sucha Koszaińska - Darłowo - Darłówko Wschodnie - Darłowo - Sucha Koszalińska - Koszalin

Oczywiście po drodze było duzo wiecej miejscowosci ale podalem orientacyjnie zeby jak co bylo wiaodmo ktoredy jechalem :]

Jechalismy z kolega - jeden prowadzil cala trase tam drugi cala trase z powrotem. 100% szosa

Po drodze spotkalo mnie cos milego :razz: jechala grupka 6bikerów na czele jechal jakis maly szkrab wystawil reke i wszyscy po zaraz po nim tez :) to oczywiscie swoje lapki do góry i sie milo zrobilo :):D

Edit : Zeby nie bylo oponki terenowe Kenda Kinetic 2.1 :P

Napisano

Ja dziś bardzo, bardzo rekreacyjnie (stąd ta średnia) :) Po mieście i trzech okolicznych wioskach.

Czas 2h 27min, dystans 44,8 km; max 50,1 km/h; avs 18,3 km/h ;)

Napisano

po kilkudniowym wysilku nie moglem zbytnio sie forsowac, ale wynik mimo wszystko ladny:

Dst: 80.06 km

Avs: 29.5 km/h

T: 2:43 h

Max: 46.6 km/h

99% szosa

Ostatnie dni daly sie we znaki i przy 60km mialem szczerze dosc, aczkolwiek jestem zadowolony z wyniku

Napisano

119.2 km (12 km teren)

czas: 05:43 h

avg:20.85 km/h

Rzeszów-Budziwój-Siedliska-Lubenia-Przylasek-Wyżne-Podsośnina-Budy-mozolna wspinaczka i Glinik Charzewski-Żarnowa-Strzyżów-Dobrzechów-Markuszowa-Wysoka Strzyżowska-Golcówka-Stodolina-Węglówka- niekończący się podjazd-Czarnorzeki-Podzamcze (Zamek Kamieniec) i powrót-Czarnorzeki-Krasna-Podlesie-Żyznów-Godowa/Tamta Strona-Żarnowa- oczywiście pokombinowałem i wybrałem się drogą na Niebylec i czekał mnie podjazd, że ho ho-Gwoździanka-Wielkie Pole-Podsośnina-Połomia-Wyżne-Przylasek-Lubenia-Siedliska-Zarzecze-Zwięczyca-Rzeszów. Nad zalewem wyprzedzałem wszystkich jak leciało, aż tu nagle słyszę za sobą drugi rower- no to depnąłem, 38- 40 na liczniku, a koleś się dzielnie trzyma, no i tak śmigaliśmy, aż musiałem skręcić. Ze ja zawsze dam się podpuścić <_<

A tu mała galeryjka z dzisiejszego wyjazdu

http://miciu22.fotosik.pl/albumy/33388.html

Napisano

DST: 40 km

AVS: 24,2 km/h

T: 1 h 39 min

Taka sobie traska, nie wymagająca jakiegoś szczególnego wysiłku, poza 2 podjazdami. Spotkało mnie za to kilka ciekawych rzeczy.

Spotkałem szczyla jadącego na makro, pełna amortyzacja, przy każdym ruchu korbą przeraźliwie piszczał :D Potem jadąc przez wioskę, na samym środku jezdni odbywało się spotkanie Koła Gospodyń Wiejskich, więc delikatnie zwolniłem i po poboczu. Na koniec świeżo "naprawiona" droga, czytaj: smoła + grys, co skutkowało efektami akustycznymi, czyli uderzanie kamyczków w metal ;)

No cóż, a to Polska właśnie.

P.S. Czy Was też wkur*** "zaminowane" drogi na terenie wiejskim? :twisted:

Napisano

Hehe poruszam sie dosc duzo po tereneach wiejskich, ale na miny nie trafialem ;) Ja dzis sobie jechalem spokojnie praktycznie w samo poludnie (ponad 34 stopnie) i dlatego tempo bylo wolne. Przy okazji minalem dwie osoby cwiczace sobie jakies sprinty (moze to ktos z was?)

Dst: 45,7 km (:/)

Czas: 1:46

Avr: 26,0 km/h (:/)

Napisano

Wczoraj, tj. 21.07

44.43 km (4 km teren)

czas: 02:15 h

avg:19.75 km/h

Rzeszów-Zwięczyca-Kielanówka-Zabierzów-Nosówka-Przybyszówka-Miłocin-Rudna Wielka-Rzeszów- do pracy

Dzisiaj

72.94 km (17 km teren)

czas: 03:59 h

avg:18.31 km/h

Wyjazd z Nowinami, zjawiło się jeszcze dwóch forumowiczy: Piterpak i Mały http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/631db504575f0752.html - forumowa trójca :) . Pogoda z rana nie była zbyt zachęcająca, ale do czasu wyjazdu zrobił się upał jak co dzień.Rzeszów-Słocina-Malawa-Kraczkowa-tutaj zjechaliśmy z asfaltu, który już chyba wszystkim zbrzydł i pocinaliśmy polnymi drogami i po kamieniach,Tkacze-Wysoka-Markowa-Lipnik-Husów-Handzlówka-Wola Rafałowska-Magdalenka-Roch-Słocina i po Rzeszowie

Napisano

19.07 sroda 54 km w lasach w okolicy Gliwic avs 24,1 spoktkanie kolesia z Gliwc , usatwka na czwrtek ( zakup 2x bidon)

20.07 czwartek 67 km na maxa z nowopoznanym bikierem avs 28 km/h , 1,5 litra płynu , po powrocie 1.0 litr powerade i 1,5 litra H2O

21.07 piatek samotne 46 km w cieniu lasów na południwy zachód od gliwic tempo 22km/h wiecej sie nie dało po czwartku.......

Napisano

Dzisiaj 56 km --- avs 25,5 km/h --- max 51 km/h

Większość asfalt, pare km w cieniu po lesie.

W ciągu trasy wypiłem dobrze ponad 2 litry płynów.

Napisano

Parwie identycznie jak TomekW. 30,29km, średnia 24,15kmh. Teren zroznicowany, czyli troche lasu, troche szutru, kamieni i szosy, a do tego kilka zjazdów;) v.max 59,76kmh.

Jazda rekreacyjna, bo jakos mi sie dzisiaj nie chciało, a obiadek musiałem spalic:D

Napisano

Wczoraj:

Jest u nas taka trasa lasem na góre Chełmską. Długośc ok 1.52km. Nazywamy ją czasówką. Mój poprzedni rekord przejazdu wynosił 6min 47 sekund i po przyjeździe na szczyt nie mogłem złapac powietrza ani stac na nogach. Ostatnio kolega który jeździł tak samo jak ja zrobił czas 6min13sek. Potem tez ktoś mnie pobił.

Wczoraj zebrałem sie na siły mimo to ze poprzedniego dnia mialem 95km i pojechalem. Wyruszyłem i na szczycie patrze.. 5min37sek :) ale nawet bylem w stanie dalej jechać :) pobilem swój rekord o 1min10sek :D Mysle że jak na taka krótka trase (1.52km) to jest duzo. Ale forma rosnie :mrgreen:

Napisano

63.08 km (15 km teren)

czas: 03:27 h

avg:18.28 km/h

Rzeszów-Słocina-Roch-Stare Budy-Za Górą-Magdalenka-Cierpisz Górny-Honie-Łachówka-Handzlówka-przejazd traską zawodów, które się niedawno odbyły-prowadził zwycięzca Beniu B) -Łachówka-Albigowa-Kraczkowa-Malawa-Słocina-Rzeszów, a później na działeczkę.

Napisano

Wczoraj szosa + teren 82.6km avg 26.71

Dziś szosa (jakieś 70%, sporo podjazdów) + teren 151.7km avg ~24, strasznie gorąco, wypiłem na trasie ponad 6L B)

RafalB jak wrzucasz takie duże foty to podawaj linki bądź miniatury.

Napisano

Rzeszów wzdłuż Wisłoka - Zwięczyca - Racławówka - Boguchwała - Rzeszów :)

Łacznie 37 km , znaczna przewaga asfaltu :D

Cas to 1h34' ;)

Napisano

27km tylko, bo sie juz sciamnialo, a oswietlenia nie zabralem, wiec sie musialem zwijac;> 7km teren, srednia 25,15kmh

Do tego jedna ucieczka przed kolesiami na gjeteiksach z szescioszprychowymi odlewami i full osprzetem SiSa:D Jeden podjazd i zjazd 60kmh i ich wiecej nie widziałem;)

Napisano

Vsr-29km/h

dystans-105km

100% szosa

Po zalozeniu slickow obiecalem sobie, ze trzeba troszke przycisnac - jak na taka pogode (rano na termometrze mialem 43'C sic!)to chyba niezle...no i pierwsza setka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...