sodpow Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 ktoś ma? jeździł? widział ktoś gdzie można dostać w wawie?
Mod Team sznib Napisano 27 Listopada 2012 Mod Team Napisano 27 Listopada 2012 Jeździłem z 3 sezony na Gravitkach. Dosć fajna oponka, dobrze daje rade w terenie i na asfalcie sie szybko nie ściera. Niestety na ten sezon to tylko drutówki po sklepach mają, zwijanych nie ma, widać wycofali z produkcji. Ten smutny fakt zmusił mnie do zmiany opon na inny model na wiosnę, dgyby zwijane były dostępne dalej bym jeździł na nich. Zwłaszcza że zosytała mi jedna w dosć dobrym stanie (jeżdżona na przodzie).
Rulez Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Conti wycofuje się w Gravity (to stara linia modelowa), w katalogu jest tylko model podstawowy, zamiast niej jest Mountain King II. http://shimano-katalogi.com/pdf/Continental/Opony%20do%20rowerow%20gorskich.pdf
sodpow Napisano 27 Listopada 2012 Autor Napisano 27 Listopada 2012 ciekawe, ciekawe... chociaż mnie zasmuciliście bo przymierzałem się do tej opony własnie na przód i ... chyba lipa do drutówka ciężka ta "nowa" oferta jakoś do mnie nie przemawia gravitka ma ciekawy bieżnik, no szkoda zosytała mi jedna w dosć dobrym stanie (jeżdżona na przodzie). reklamujesz jakbyś chciał odsprzedać
Rulez Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Ten "ciekawy" bieżnik był również w innych oponach (np. starym Mountain Kingu) i co tu dużo pisać, był ch...wy ...
Mod Team sznib Napisano 27 Listopada 2012 Mod Team Napisano 27 Listopada 2012 reklamujesz jakbyś chciał odsprzedać Nie, nie. Chciałem dokupić nową i był komplecik na długo.
sodpow Napisano 28 Listopada 2012 Autor Napisano 28 Listopada 2012 Nie, nie. Chciałem dokupić nową i był komplecik na długo. swoją drogą ile ważyła zwijana? ciekaw jestem czy byłaby duża różnica w jeździe
Mod Team sznib Napisano 28 Listopada 2012 Mod Team Napisano 28 Listopada 2012 Moja w stanie nowości ważyła 714g: http://forum.mtbikes.pl/topic/2354-spis-czesci-wagi/page__st__45
tobo Napisano 28 Listopada 2012 Napisano 28 Listopada 2012 Używałem gravity. 1. Opona to okrutna szmata - złapałem na niej więcej kapci niż na jakiejkolwiek innej oponie mtb, a nie jestem ekstremistą co do terenu ani prędkości. Na jednej lajtowej wycieczce z kumplami i ich dziećmi zużyłem zapas naboi CO, po złapaniu lacza trzykrotnie na leśnych ścieżkach z minimalną ilością drobnych kamieni. 2. Pływa na luźnym podłożu, np szuter. Wrażenie jest mało przyjemne i nie sprzyja poczuciu pewności. I były to na pewno opony bo zmiana na inne zlikwidowała ten problem. 3. Szybkie jak na moje oko zużycie. Ja zdecydowanie nie polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.