Shinga Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Witam , jestem posiadaczem truvativ x flow. Zdecydowałem się jednak na singla i chciałbym zdemontować przednie zębatki zostawiając korbę do której bym przyłączył nowego singla . Czy jest to możliwe ?
Michauuu Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Chodzi o to żeby odkręcić dwie zębatki i jeździć na jednej? Tak,to możliwe
Shinga Napisano 14 Października 2012 Autor Napisano 14 Października 2012 Właśnie w X Flow nie moge tego zrobić bo zębatki są ze sobą na stałe przyczepione, chciałbym kupić nowego singla tylko nie wiem jak to jest z mocowaniem w tych korbach i czy nie są na stałe przyczepione.
Alpek Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Chcesz kupić nową korbę. Tak ? No to kup sobie od razu na jedną koronkę. X-Flow'y są też bodajże jedno koronkowe.
Shinga Napisano 14 Października 2012 Autor Napisano 14 Października 2012 W tym sprawa , że nie wiem czy korbę można odmontować od zębatek bo coś mi się właśnie takiego o uszy obiło , że w x flowach nie
Vardal Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Też mam x-flowa i nic z nim nie zrobisz, nie ma możliwości wymiany zębatek, jak coś chcesz robić to musisz całą korbę z zębatkami wymianiać. A tak nawiasem mówiąc to ten x-flow to straszne badziewie, z resztą czego można by się spodziewac po korbie za 100zł. Zainwestuj w porządne Deore
Shinga Napisano 14 Października 2012 Autor Napisano 14 Października 2012 Skoro tak... hmm a więc przydałby się napinacz przynajmniej kupić , są w ogóle jakieś napinacze na 3 zębatki ?
Vardal Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Niestety rozwiązanie napinacz + 3 zębatki nie wchodzi w grę.
Mod Team Puklus Napisano 15 Października 2012 Mod Team Napisano 15 Października 2012 Też mam x-flowa i nic z nim nie zrobisz Zawsze można rozwiercić, nity wywalić wstawić śruby i oszczędzając kasę na nową korbę mieć 1 blat. 10min roboty. Widzę żeś sniunek Jutro będę w Przemyślu jak chce możemy pogadać
Vardal Napisano 15 Października 2012 Napisano 15 Października 2012 Może i można ale jak dla mnie to szkoda zabawy bo korba jest naprawdę z najniższej półki i po prostu nie chciało by mi sie nic z nią robić. Sam teraz zbieram na XT bo ten x-flow to kole w oczy przy reszcie napędu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.