Skocz do zawartości

[Amortyzator] Zakup nowego amortyzatora do Meridy Matts 20D (2012).

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam obecenie taki oto rower: link. Użytkuję go od lutego i po złamanej tylnej piaście przyszedł czas na wymiane przedniego amorka.

Nadmienię, że nie jest on całkowicie uszkodzony i nadaję się jeszcze do jazdy, ale mi to nie wystarcza. Chodzi o to, że od samego ciężaru ciała ugina się już na samym początku, a później podczas jazdy zakres jego skoku jest strasznie ograniczony (około 30mm). Przyznam się bez bicia, że to moja wina, jeździł po terenie, po którym jeździć nie powinien :icon_cool: W przyszłe wakacje - może trochę wcześniej mam zamiar kupić rower typowo pod ciężki teren, natomiast teraz chcę tylko dokupić do mojej meridy przedni amortyzator, tak aby przejeździć ten okres. I tutaj proszę was o rady, co kupić, żebym był zadowolony, a amortyzator wytrzymał mój styl jazdy (lubię czasem poszaleć w terenie). Max. ile mogę wyłożyć do około 350 funtów.

PS. Ważę około 83kg.

Napisano

Dziwne że gilla Ci padła jak nie latałeś hop, tylko jeździłeś po lesie... ;)

350 FUNTÓW? to możesz sobie pozwolić na najwyższa półkę prawie, ale wkładanie jej do tego roweru to troszkę bzdura...

Poszukaj sobie jakiegoś Epicona za ok 150Ł i będziesz zadowolony, a resztę kasy dołóż do sprzętu konkretnego;)

Napisano

Jak dla mnie nie ma sensu pakować tu amorka za 1,8 k. , myślę, że Epicon spokojnie wystarczy, a ten 1k co ci zostanie dołóż do nowego roweru.

Napisano

Dziwne że gilla Ci padła jak nie latałeś hop, tylko jeździłeś po lesie... ;)

Powiedzmy, że ten las był trochę ciężkim terenem;-)

A co do sterow, to ten epicon wejdzie na miejsce gily bez problemu, czy trzeba będzie jakieś przejsciowki załatwić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...