keltu Napisano Czwartek o 14:40 Napisano Czwartek o 14:40 Kurde mi się wydaje że miałem tą lampkę bez pilota (obecnie mam z pilotem) i włączałem jakoś tryb migający ale teraz nie mogę rozkminić jak to robiłem albo mi się coś pomyliło. 🤔 Cytuj
cervandes Napisano Piątek o 06:50 Napisano Piątek o 06:50 Ja mam drugą lampkę magicshine, czyli tak jakby oryginały od których chinole zerżnęli - i w obu tryby migające dzień i migające noc są dostępne wyłącznie z pilocika. Piloty magicshine są powszechnie dostępne - może są kompatybilne i da się dokupić? 1 Cytuj
Ronol Napisano Piątek o 09:23 Napisano Piątek o 09:23 Hej, dzieki Wam kupilem lampe na przod, a co proponujecie na tyl? cos bardzo mocnego, dacie jakas podowiedz? Cytuj
Greg1 Napisano Piątek o 19:29 Napisano Piątek o 19:29 10 godzin temu, Ronol napisał: Hej, dzieki Wam kupilem lampe na przod, a co proponujecie na tyl? cos bardzo mocnego, dacie jakas podowiedz? A ta lampka tylna to ma być dzienna czy tylko na noc? 1 Cytuj
jack7 Napisano Piątek o 19:49 Napisano Piątek o 19:49 Tak sobie pommyślałem że może komuś sie przyda . Zrobiłem kilka fotek jak świeci lampka Offbondage 1000 i Lumintop B01. Nie jest to jakieś dokładne porównanie. Lumintop świeci bardziej na żółto. Fajne obydwie lampki są . Lumintopa mam kilka lat. Offbondage 1000 ponad tydzień . Jechałem z nimi ostatnio przez las w nocy. Fajnie się z nimi jechało . Dorze oświetłay drogę podczas jazdy. Zdjęcia na najwyższym poziomie i średnim. 1 Cytuj
Ronol Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu W dniu 15.08.2025 o 14:40, Sansei6 napisał: Mactronic Walle mam juz jedna, chciałbym spróbować z czyms innym, ale mocno widocznym w dzien i w nocy W dniu 15.08.2025 o 21:29, Greg1 napisał: A ta lampka tylna to ma być dzienna czy tylko na noc? i tu i tu Cytuj
Greg1 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Oczywiście ION Flare RT jest chyba najbardziej znaną/rozreklamowaną lampką do tego typu zastosowań. Jak chcesz coś tańszego to mogę z czystym sumieniem polecić lampkę z Allegro JET Cube - kiedyś jechałem za gościem, oczywiście w dzień i z grubo ponad kilometra widziałem jego tylne światło, jak go dogoniłem to zapytałem co to, że z tak daleka widać i też sobie kupiłem. Ma niby 120 lm w trybie dziennym i działa bardzo długo bo w piątek jechałem z nią część R10 i wytrzymała w sumie z przerwami ponad 6 godzin. Jednak nie świeci ona na boki i w nocy możesz być niewidoczny z boku. Drugą lampkę, którą mam na noc i dzień jest INFINI Ola - ta jest lepsza na noc, bo świeci też na boki a tryb dzienny jest trochę słabszy niż w JET Cube ("tylko" 30 lm) ale też widoczny (chociaż na pewno nie z tak daleka jak JET Cube) i niby działa aż 50 h w trybie błysku - nie potwierdzę bo tak długo nie jeździłem na jednym ładowaniu Cytuj
Eathan Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dodam, że ION Flare RT (a na przód ION 200 RT) poza świeceniem ma funkcje smart, które można wykorzystać np. w połączeniu lampek ze smartfonem. Działa to bardzo fajnie. Druga zaleta tych lampek to bogaty zestaw akcesoriów do montażu. Są w sieci adaptery dla różnych siodełek, sztyc oraz zaczepy pod liczniki, mostki, etc. Sam używam Flary od dobrych kilku lat i jest SUPER. ION 200 używam od ponad 2 lat i też zero problemów. Cały zestaw do kupiona https://goodsport.pl/akcesoria-rowerowe/oswietlenie-lampy/zestaw-lamp-trek-ion-200-rt-flare-rt/ z kodem SUN302 za 300 zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi