Skocz do zawartości

[Rower] LEVEL A2 Lady dla chłopaka?

Piotrek383

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak samo jest z ramą jak z butami. Mam załóżmy 170cm wzrostu kupujesz ramę 17-18; a nie 20-21. A masz rozmiar buta 37-38 to nie kupisz 42-43 bo będą na zaś. To nie logiczne :wallbash: .

Napisano

Przecież już to, że jedenastoletni dzieciak sam sobie kupi rower nie jest zbyt logiczne:D

Więc gdzie tu problem rozmiaru...

Napisano
Przecież już to, że jedenastoletni dzieciak sam sobie kupi rower nie jest zbyt logiczne:D

Dokładnie zgadzam się z kolegą wyżej wygląda na to że autor wątku to " Pi****y Andersen" .Ja sam mam 17 lat i u mnie ciężko z kasą więc na nowy rower który kupuję koło 1 lipca muszę sam zapracować wykonując różne obowiażki czy podciągnąć się w nauce , a potem kasę dostaję od rodziców....

Wiesz jak to kijowo jest jeździć na zbyt małej lub dużej ramie ? Nie ? To ja ci powiem jak bo sam jeżdzę na ramie za małej o 3 lub 4 cale. Jeździ się do d*py nogi bolą po przejechaniu 2km ... Obecny rower 18' a potrzebuję 21' bo mam 188cm wzrostu i 88-89cm od podłoża do krocza.

Napisano

@up

Ja zaczynam składać rower. Żeby rodzice się dołożyli do części to cały napęd ze starego roweru daję ojcu oraz muszę mieć świadectwo z paskiem na koniec roku.Puki co jest OK, ale i tak nie sądzę że do końca roku będę miał wszystkie części. :icon_confused:

Napisano

Spokojnie, już zejdzcie z chlopaka, a Ty Piotrek383 też nie bądź taki butny, bo koledzy starają Ci pomóc w mocnych słowach, abyś nie popełnił błędu.

Wg mnie najlepiej, abyś sam przetestował rowery, a najlepiej zeby pomogl Ci w tym np. sprzedawca albo ktos kto zna sie na rowerach. W tej chwili osprzęt nie jest taki ważny, bo po paru latach i tak uznasz, ze warto przeskoczyc na wieksza rame, a nie za bardzo będzie opłacało Ci się przekładać częsci, bo i tak beda juz wyeksploatowane, wiec kupisz nowy rower. Najwazniejsze, zebys mial rame, ktora moze byc troche wieksza, ale bedzie na ciebie pasowac, bo inaczej nie bedziesz czerpal przyjemnosci z jazdy.

A poza tym to nie konkurs na to, kto ma gorzej i musi wiecej odkladac na rower, wiec nie rozumiem po co te komentarze powyzej.

Napisano

@up

To tylko nawiązanie do tego że jedenastoletni chłopiec sam podejmuje decyzję na co przeznacza nie małe pieniądze. Chłopak nie ma wiedzy i nie może zrozumieć że taka rama będzie za duża. Koledzy próbują mu uświadomić; ale wplątał się OT o składaniu od 0. Tak więc sorki za zamieszanie.

Napisano

Level do jazdy po mieście i ścieżkach rowerowych (+ "czasem drogi leśne")? Wybacz - chybiony pomysł... Do takich zastosowań poszukaj raczej jakiegoś roweru crossowego.

Napisano

Rower niezły, choć może lepiej Kands Maestro do tego co potrzebujesz?

I jeszcze jedno, bierz ramę 19 albo 21.. pod warunkiem, że składasz się z samej nogi, dokupisz 30'sto centymetrowy mostek (montowany odwrotnie?), drabinę i buty na koturnach.

Zastanów się dobrze nad tym co napisali koledzy wyżej dzięki swojej uprzejmości (a najlepiej pokaż któremuś z rodziców ten temat). Inaczej wyrzucisz pieniądze w błoto, ot co.

Napisano

Dlaczego jest tak, że teraz w ogóle się starszych i mądrzejszych nie słucha :)

Piotruś, serio popatrz za czymś w odpowiednim rozmiarze ;) to raz, a dwa poważnie zastanów się nad crossem :)

Napisano

Tez sie nad nimi zastanawiam, tyle ze bez tarczowek, bo jakos wole klasyczne V-ki i wystarcza mi w zupelnosci. Jesli interesuje Cie moja opinia to ja bardziej sklaniam sie ku Levelowi, ale tu roznicy wiekszej w wyposazeniu nie ma i to chyba bardziej wybor roweru, ktory przypada komus do gustu mniej lub wiecej. Ogolnie rowerki w swojej cenie chyba najlepsze (dodam, jak dla mnie):)

Napisano

Tez sie nad nimi zastanawiam, tyle ze bez tarczowek, bo jakos wole klasyczne V-ki i wystarcza mi w zupelnosci. Jesli interesuje Cie moja opinia to ja bardziej sklaniam sie ku Levelowi, ale tu roznicy wiekszej w wyposazeniu nie ma i to chyba bardziej wybor roweru, ktory przypada komus do gustu mniej lub wiecej. Ogolnie rowerki w swojej cenie chyba najlepsze (dodam, jak dla mnie) :)

Mi bardziej do gustu przypadł ten Level A2 Disc i może go kupię ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...