GIZIU Napisano 15 Czerwca 2012 Napisano 15 Czerwca 2012 Witam, sprawa wygląda następująco. Niedokręcony pedał uszkodził mi gwint w lewym ramieniu korby Shimano XT M770. Pedał wchodzi i wychodzi. Najlepszym sposobem naprawy z tego co wyczytałem jest nagwintowanie i zastosowanie tulejki redukcyjnej. Problem w tym że taki gwintownik kosztuje 299zł, tulejka tylko 9zł. Mam wobec tego 3 pytania: 1) Czy gdzieś dostanę taki gwintownik taniej ? Czy to musi być jakiś specjalny rowerowy gwintownik ? 2) Czy zna ktoś jakiś serwis w Warszawie gdzie mi to zrobią ? 3) Nie chcę zawozić całego roweru tylko same ramie korby. Muszę więc je zdjąć. ZTCW potrzebuje ściągacza do korb. Jaki mi polecicie ? Z góry dzięki za pomoc
nevermind Napisano 15 Czerwca 2012 Napisano 15 Czerwca 2012 1. Nie potrzebujesz specjalnego gwintownika. Najważniejsze żeby nowy gwint pasował do helikoli. 2. Niestety nie jestem z Warszawy więc Ci nie pomogę. 3. Żeby zdjąć 770 potrzebujesz imbus 5 mm i taki: http://allegro.pl/shimano-klucz-do-korb-zintegrowanych-tl-fc16-i2368642079.html lub podobnie działający klucz do nakrętki lewego ramienia. Pozdrawiam
GIZIU Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Napisano 15 Czerwca 2012 Dzięki za pomoc ale właśnie znalazłem serwis gdzie to zrobią od ręki za 30zł (Happy bike na Powstańców Śląskich 69 w Warszawie). Pozdrawiam
Schwefel Napisano 15 Czerwca 2012 Napisano 15 Czerwca 2012 W Plusie na Zamiany zrobią to bez problemu.
lyndowss Napisano 15 Czerwca 2012 Napisano 15 Czerwca 2012 Tyś chyba oszalał, że chcesz gwintownik do jednego gwintowania kupić. Ja mam tulejkę redukcyjna, ale u mnie zrobili to za 15zł w tym cena tulejki. Tulejka 5zł + robocizna 10zł. Zrobili to od ręki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.