Skocz do zawartości

[Amortyzator] najlepszy SR Suntour

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie :teehee:

Chciałbym się zorientować czy ktoś wie, zna , czy jak myśli, jaki jest najlepszy amor SR Suntoura.

Ma on niedrogie amory i czy ktoś wie, który z nich jest najlepszy :D

moje do tego wymagania to:

-blokada skoku

-skok większy niż 63mm :P (podobno jest to bardzo mały skok, lecz ja niesety nie znam, dopiero szukam roweru, bo dotąd posiadam nie za dobry rower :>)

Pozdrawiam i proszę o doradę :laugh:

(może być kilka najlepszych :woot: )

Napisano

Najlepszy Suntour to martwy Suntour !!!

...a tak na powaznie to jak przedmowcy pisali: Axon, Epicon, Raidon...ja mam Epicon'a w jednym z rowerow i po przesiadce z Raidon'a roznica jest astronomiczna - zdaje sie ze zaoszczedzilem prawie pol kilo - w Raidonie masz lagi i sterowke stalowa, w Epiconie aluminiowa. Wersja pod sztywna os jest bardzo sztywna bocznie, o wiele bardziej niz Marzocchi o takim samym przeznaczeniu i z taka sama osia. Mam nadzieje ze pomoglem;)

POZDRo-:ver

Napisano

Skoro ma być blokada, proponuję coś takiego:

AXON werx RC RL-RC 15QLC Ti - skok 80/100mm, carbonowe dolne golenie z magnezowymi hakami koła, pusta korona, manetka blokady skoku, regulacja tłumienia wolnej kompresji oraz tłumienia powrotu, sztywna tytanowa oś 15mm.

Ewentualnie:

AXON werx RC EL-R lite 15QLC Ti - różni się od poprzednika elektryczną blokadą skoku z manetki, nie ma jednak regulatora tłumienia wolnej kompresji. Dla mnie, dyskwalifikujące ten widelec. Jakby nie można było tego połączyć, nie?

Zaś do ostrzejszej jazdy:

EPICON-X1 TA-RL-RC 15QLC - regulowany z manetki skok 100-140/110-150mm, magnezowe dolne golenie, pusta korona, manetka blokady skoku, regulacja tłumienia wolnej kompresji oraz tłumienia powrotu, sztywna oś 15mm. Szkoda, że nie tyanowa, więc do całości dokupiłbym właśnie taką.*

*cała moja wypowiedź zachowana jest w każdy-wie-jakim-tonie

Napisano

Najwyższą grupą SRa jest durolux... z przeznaczeniem do enduro i AMu...

Raidon - najtańszy przyzwoity amor powietrzny.

Epicon - lżejszy raidon, niektórzy twierdzą że ma lepszą pracę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...