44 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 styczeń 2012 - 23:06
Hej, jest dobrze, lepsze to niż palenie fajek
a powiedz, czy na tym bg fit testowałeś też 17.5"? I czy na L nie masz problemu z przekrokiem? To jest coś, co mnie najbardziej w specu ht martwi...
techno techno
Rowery
Napisano 30 styczeń 2012 - 01:22
Moim zdaniem z przekrokiem nie ma problemu w tym modelu, posiadam ramę w rozmiarze 21" i jestem spokojny o to co najważniejsze dla mężczyzny
Bardziej szaleni są tylko ci co kupują rowery złożone na takich ramach (czyli np. ja), żeby pedałować na nich przez 2,5h w miejscu (jak narazie rekord na trenażerze
), ludzkie szaleństwo nie zna granic
Użytkownik Pablo001 dnia 29 styczeń 2012 - 20:38 napisał
No bo kto mądry nie dość, że kupuje takie ramy to do tego jeszcze pedałuje w miejscu przez 2h. .
Użytkownik TomaszB edytował ten post 30 styczeń 2012 - 01:24
Napisano 30 styczeń 2012 - 15:44
Użytkownik plan dnia 29 styczeń 2012 - 23:06 napisał
Hej, jest dobrze, lepsze to niż palenie fajek
a powiedz, czy na tym bg fit testowałeś też 17.5"? I czy na L nie masz problemu z przekrokiem? To jest coś, co mnie najbardziej w specu ht martwi...
Z mojego bardzo skromnego doświadczenia przekrok w 29er jest inny mniejszy niż w 26''.
Cały poprzedni sezon przejeździłem na Author Instinct 29er 19'' na martonach:Bikemaraton i Powerade Susuki MTB. Zaliczyłem rózne upadki, przeloty przez kierę, salta, ale nigdy nie uszkodziłem sobie moich cennych klejnotów i nie miałem problemów z zeskakiwaniem.
Czemu nie 17,5'' też się zastanawiałem, ale u mnie wyszedł problem źle dobranego siodełka - było za wąskie i wchodziło mi pomiędzy kości kulszowe (a nawet dalej...) co powodowało u mnie złą pozycję. A 17'5'' byłoby przyciasne.
Nie no 2,5h ... ,
A i mały update, w stumjumperze nie bez powodu jest napęd 2x10, a nie 3x10,
Przy korbie na trzy blaty ostatni byłby o 1mm od widełek, więc żadnych adapterów, tylko nowy napęd.
Napisano 30 styczeń 2012 - 21:58
Ok, dzięki. Jeszcze kilka rowerów mam na celowniku, ale sj jest w pierwszej trójce 
techno techno
Napisano 07 marzec 2012 - 19:56
W ostatni weekend poszalałem na nowym rowerku, fakt, że nie w górach tylko po lesie, ALE....
było zaje..e. Nareszcie rower reagował na każde muśnięcie kierownicy. Z radości mało się nie rozpłakałem ,he he
Mam tylko porównanie do Author Instinct 2011. Wywaliłem masę kasy i w tym roku już nie kupię szosy, bo oszczędności poszły w speca.
ALE NIE ŻAŁUJĘ,
Mogę powiedzieć, że jednak Spec to Spec.
Rowerek to rama stumjuper 29er 2012, generalnie osprzęt sram x9, hamulce slx (ich charakterystyka mi odpowiada), koła mawik disc 719 -waga jakieś 11,6kg. Niżej z wagą byłoby za drogo, to już jak wygram w TOTKa.
A i dziękuję tym którzy pomogli mi wiedzą na forum i nabial za zarażenie Specem.
było zaje..e. Nareszcie rower reagował na każde muśnięcie kierownicy. Z radości mało się nie rozpłakałem ,he he
Mam tylko porównanie do Author Instinct 2011. Wywaliłem masę kasy i w tym roku już nie kupię szosy, bo oszczędności poszły w speca.
ALE NIE ŻAŁUJĘ,
Mogę powiedzieć, że jednak Spec to Spec.
Rowerek to rama stumjuper 29er 2012, generalnie osprzęt sram x9, hamulce slx (ich charakterystyka mi odpowiada), koła mawik disc 719 -waga jakieś 11,6kg. Niżej z wagą byłoby za drogo, to już jak wygram w TOTKa.
A i dziękuję tym którzy pomogli mi wiedzą na forum i nabial za zarażenie Specem.
Użytkownik Pablo001 edytował ten post 07 marzec 2012 - 20:00
Rowery