Skocz do zawartości

[komunikator internetowy] który najlepszy ?

Gość BarteX88

:)  

85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komunikator który najlepszy ?

• Gadu gadu
      35
    • Tlen
      14
    • AQQ
      7
    • Gizmo
      0
    • Karaluch
      0
    • Miranda
      5
    • mIRC
      0
    • WP kontakt
      0
    • Spik
      3
    • Stefan
      1
    • Konnekt
      9
    • inne, jakie ?
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wypróbowałem:

gg lite - tfu...

ICQ - zdecydowanie za dużo bajerów, jak dla mnie niepotrzebnych rzeczy

tlen - prosty, normalny, choć ta podwójna zmiana statusów dziwna, no i buźki o wiele gorsze od tych z gg, podoba mi się opcja powiadamiania jak przyjdzie jakiś email

i wybrałem tlena ofc :D

• Mod Team
Napisano

Mam gg i to zaznaczyłem. Nie jest doskonałe, ma sporo wad, ale się przyzwyczaiłem i już. Próbowałem przesiąść się na tlen ale mi przeszło jakoś.

Napisano

Ja również od lat używam gg. Ot przyzwyczajenie do prostoty. Czasami zdarzają się jakieś bugi ale nie przeszkadza mi to. Do tlena jakoś nie mam przekonania choć używam go od czasu do czasu (obowiązek). Do rozmów głosowych oczywiście skype.

Napisano

w domu na windzie Tlen (sporadycznie mi się zdarza)

w domu na Linuxie KADU

w pracy na windzie GG (bo tlen się nie chce zainstalować, nie wiem czemu)

Tlen jest lepszy od GG, natomiast nie ma nic lepszego pod LNX niż KADU :D

Napisano

Ja używam gg ze względu na to że wszysy znajomi je maja i nie jest mi wiadome aby ktos z nich używał jakiegos innego komunikatora.

Jestem skazany na gg :)

Napisano

miałem praktycznie od zawsze gg...

potem nieudolne próby przerzucenia się na mirandę... zawsze odrzucała mnie konfiguracja ;D

potem jakiś epizod w postaci hapi`ego :)

od jakiegoś tygodnia czy dwóch aqq.... i nic innego! ;D jest świetny :) bardzo mi się podoba i na pewno już nie wrócę do gg :)

jedyny minus to brak możliwości importu archiwum, ale da się przeżyć ;D

Napisano

Już ok od 3 lat używam AQQ i jest mi z tym bardzo dobrze i wiem że go nie zmienię B) Przerzuciłem się na AQQ po tym jak swego czasu w GG byly jakieś ciągłe błędy albo to sieć padała wiec poszukałem czegoś innego no i poza tym wkurzało mnie te kilka reklam przy logowaniu i sam dźwięk GG :D

Napisano

Od kiedy mam internet zawsze uzywam gg. Probowalem Tlena, AQQ i stefana jednak gg jest dla mnie najprostsze w obsludze. Z gg tylko raz mialem problem jak dostalem 3 dniowego bana :D , ale i tak ze wszystkich komunikatorów jest dla mnie najlepsze B)

Napisano

Moim zdaniem (podkreslam moim zdaniem :D ) ankieta jest blednie skonstruowana. Protokol komunikacji to jedno a program/platforma go obslugujaca do drugie. Miranda, ktorej uzywam nie jest komunikatorem, nie ma swojego natywnego protokolu. Jest uniwersalna platforma, ktora dziala w oparciu o wtyczki. Zgodnie z prawda powinienem zaznaczyc i gg, i Mirande, a nie da sie :)

Nie znam wszystkich tych programow na komunikacji, wiec nie wypowiem sie o wszystkich. Od okolo 3 lat uzywam Mirandy IM i wykorzystuje do komunikacji protokol GG. Uzywam GG od samego poczatku jak powstał (najpierw jako sms express do wysyłania sms-ow), wczesniej uzywalem ICQ bo bylo pierwsze i jedyne :). Pozniej pojawily sie problemy z serwerami "icka". Oryginalny program gg zaczal byc coraz bardziej udziwniany i coraz mniej stabilny, dlatego sprobowalem Mirki (nawet w sumie bylem zmuszony, bo gadulec kompletnie mi sie wysypal). Troche trwalo zanim ja sobie skonfigurowalem, ale nie mam zbednego balastu reklam itp, za to wyglada tak jak chce, i oprocz gg mozna wrzucic wtyczki od np icq, tlena, jabbera, program tv, pogode itp itd i tez chodzi, jako jeden program. Mirke, jak juz tu ktos wspomnial latwo przeniesc, pakujesz na pendriva i uzywasz gdzie chcesz (niestety tylko pod "windom").

Napisano
Coiler inne komunikatory też obsługują protokół GG (tylko GG zachowuję sie jak monopolista :) ) Ciekawe czy dojdzie kiedyś do tego że po GG zostaną tylko numery ? :D

hehe to jest bardzo prawdopodobne...

coiler, polecam np Tlena :P ściągniesz sobie do tego skórkę i ikonki z "GG"... mam taki secik i jestem zadowolony

polecam

Nawet nie wiedziałem że takie coś jest możliwe :D ale tak naprawdę nigdy się tym nie interesowałem.

Może niedługo potestuje jakieś inne komunikatory.

Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...