Skocz do zawartości

[Euro 2012] Co sądzicie ?

KuLa2030

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo dobrze że udało nam się wygrać organizację mistrzostw. Powstaną nowe stadiony i inwestorów morze to przyciągnąć (za jakieś 6lat, ale zawsze kiedyś). Piłka nożna mnie kompletnie nie ciekawi (nudne i monotonne), osobiście wolałbym żeby powstał tor F1 zwłaszcza pod Krakowem. A co do wyboru miast to całkiem fajnie tylko szkoda że Kraków to rezerwa, w końcu to jest najlepsze miasto w Polsce

Napisano

Faktycznie F1 dużo bardziej spontaniczne jest, nie ma co :wink:. Obawy przed zamieszaniem politycznym, jakie zwykle się u nas w kraju pojawia są jak najbardziej uzasadnione, ale po co podrzucać komuś destrukcyjne pomysły ;).

Jestem dobrej myśli. Argumenty, że zostaną nam po tej imprezie stadiony, które trzeba będzie potem utrzymywać uznaję za co najmniej nie na miejscu. Trzeba było zostać w epoce kamienia łupanego, żeby nie trzeba było utrzymywać stadionów teraz :)

Napisano

Łezka w oku sie zakrecila. Tylko zastanawia mnie, skad wezmiemy sile robocza zeby to wszystko zbudowac? Przykladowo w Gorzowie, trzeba rezerwowac robotnikow na co najmniej rok wstecz, jesli chcesz sie zaczac budowac. Byly plany ze ulatwi sie zdobycie legalnej pracu w Polsce Ukraincom, chociaz teraz to juz i tak bez znaczenia. Poza tym, to brakuje materialow budowlanych, ktore drozeja z dnia na dzien. U nas co chwile przeklada sie z tego powodu terminy oddania roznych inwestycji.

Napisano

Zabijcie mnie, ale zobaczycie, że z czymś nie zdążymy, albo po prostu, częśc stadionów będzie prawie surowa i UEFA to dopuści, by się nie zbłaźnić :)

A już autostrady to można między bajki włożyć, troszke pokończy się odcinkó które są teraz w budowie, a nic nowego już nie zdąrzy się zrobić, co najwyżej rozpocząć.

No i poza tym, kto ma to budować, skoro nie ma ludzi do budowania domów, to skąd na 6 stadionów, hotele i autostrady, może z Ukrainy? Ci sami muszą budować u siebie :)

A poza tym w 2012 ma byc koniec świata ;)

Napisano

Koniec świata planowany jest z tego co pamiętam na 2 połowę grudnia, więc ME2012 są niezagrożone ;) .

Mam tylko głęboką nadzieje, że nasi wspaniali, inteligentni i zupełnie nie chciwi na pieniądze politycy zbudują dobre drogi, hotele i stadiony, a nie takie jednorazowe (najniższym kosztem) na czas mistrzostw. Wierzę, że dobrze rozplanujemy finanse i nie będzie żadnych przekrętów, bo Komisja Śledcza mogła by się nie wyrobić do końca świata :lol:

Napisano

ale już od 2008 ma się dziac źle i ma być coraz gorzej aż do 12-2012 ;)

czyli mozemy się latem na ME spodziewać tajfunów, gradobicia, śniegu i potomu szwedzkiego :)

Ciekawe czy wyjdziemy z grupy :)

Napisano

A może zamiast budowania hoteli lepiej by było aby zbudować właśnie nowe mieszkania, które można by zaadaptować jako hotele w jakiś sposób. Po mistrzostwach mogłyby one zostać przekształcone w normalne mieszkania dla ludności ;). Chodzi mi o coś takiego jak się robi w przypadku miasteczek olimpijskich.

Napisano

Chociaż będzie wytłumaczenie dlaczego się nie wyrobiliśmy ;) Piłka nożna w ogóle mnie nie obchodzi, jeno rozwój miasta mego i kraju o ile jeszcze nie wyjadę do Irlandii, ot taki mały nieśmieszny żarcik.

PS: A jak wyjdziemy z grupy to na pewno będzie koniec świata :)

Napisano

Ogólnie uważąm, że organizacja Euro 2012 to ogromna szansa dla Polski, i uważam że Polacy będą w stanie ją wykorzystać. Jedyna rzecz o którą sie obawiam to zły system przetargów w Polsce, który może spowodować, że jakiekolwiek budowy zaczna sie za 3 lata.

Napisano

szansa jest ale nie dla polakow...., niestety zaraz sie zaczna przekrety zwiazane z przetargami na budowy, miliony euro pojda do kieszeni politykow jako lapowki, a my sie w koncu skompromitujemy, bo pewnie i tak wszystkiego nie zdazymy wybudowac, chyba ze do przetargow stana firmy brytyjskie zatrudniajace polakow hehehehehe, generalnie nie ma sie co podniecac, pewnie i tak nie jeden kibic zginie od noza, za to tylko ze bedzie szedl ulica.... dla mnie porazka...., a ciekawe kto przejmie potem administrowanie tymi hotelami i stadionami....., zapewne firmy nalezace do synow, kuzynow, itd. naszych kochany ministrow...pzdr

Napisano

Ja sie ciesze zarąbiście i zaraz bede rezerwować kurde noclegi :) , zastanawia mnie tylko jak oni planują to wszystko wybudować , bo kolesie z firm budowlanych (drogi ,budynki itd ) wypowiadali sie w telewizji i nazwali to Mission imposible ,sie boje zeby lipa jakas nie wyszła bo wstyd .

Napisano

labradore to lepiej już uciekaj do GB, chociaż będziesz mógł powiedzieć, że to nie ty, to ci głupi Polacy wszystko zepsuli. Przecież każdy wie, że wszyscy kradną, wszędzie korupcja a tym wszystkim rządzą ... :lol:

Napisano
szansa jest ale nie dla polakow...., niestety zaraz sie zaczna przekrety zwiazane z przetargami na budowy, miliony euro pojda do kieszeni politykow jako lapowki, a my sie w koncu skompromitujemy, bo pewnie i tak wszystkiego nie zdazymy wybudowac, chyba ze do przetargow stana firmy brytyjskie zatrudniajace polakow hehehehehe, generalnie nie ma sie co podniecac, pewnie i tak nie jeden kibic zginie od noza, za to tylko ze bedzie szedl ulica.... dla mnie porazka...., a ciekawe kto przejmie potem administrowanie tymi hotelami i stadionami....., zapewne firmy nalezace do synow, kuzynow, itd. naszych kochany ministrow...pzdr

Wlasnie dzieki takiemu podejsciu kraj schodzi na psy ... Najlepiej sobie ponarzekac i nic nie robic , bo po co , bo i tak sie nie uda . Cos sie musi dziac , zeby Polska zaczęła sie rozwijac . Jak dla mnie wszyscy mogą jechac do GB , ja im zycze powodzenia . Ciekawe jaki odsetek bedzie koczował na dworcach/ulicach .

W organizacji EURO2012 upatrywac mozna szaanse na normalnosc . Ktos bedzie musial budowac te drogi , stadiony , hotele . Wszystkich pracowników nie sprowadza z Ukrainy , moze zaczna płacic godziwe pieniądze za cięzką prace . Do tego potrzebny bedzie ogromny sztab ludzi .

Ja widze szanse i wierze , ze uda sie stworzyc dobrą impreze na europejskim poziomie .

Jesli chodzi o final to ma on byc ponoc rozegrany na stadionie Dynama Kijów lub Szachtara w Doniecku

Napisano

Jak usłyszałem tą informację to od razu pomyślałem "Ale siara, Polska w obecnym stanie przez 5 lat miałaby przejsc metamorfoze? a c dopiero piłkarze polscy i zbłaznienie sie na boisku.. porażka"

Faktycznie F1 dużo bardziej spontaniczne jest, nie ma co :wink:. Obawy przed zamieszaniem politycznym, jakie zwykle się u nas w kraju pojawia są jak najbardziej uzasadnione, ale po co podrzucać komuś destrukcyjne pomysły :).

Jestem dobrej myśli. Argumenty, że zostaną nam po tej imprezie stadiony, które trzeba będzie potem utrzymywać uznaję za co najmniej nie na miejscu. Trzeba było zostać w epoce kamienia łupanego, żeby nie trzeba było utrzymywać stadionów teraz :P

W epoce kamienia łupanego nie było torów do F1 wiec dobrze że z niej wyszlismy {może niedługo bedzie jakiś fajny tor ;) } Już wolę Oglądac F1 niz piłke nożną bo w f1 się bynajmniej cos dzieje, zmiany scenerii, rózne maszyny :D

Zabijcie mnie, ale zobaczycie, że z czymś nie zdążymy, albo po prostu, częśc stadionów będzie prawie surowa i UEFA to dopuści, by się nie zbłaźnić :D

A już autostrady to można między bajki włożyć, troszke pokończy się odcinków które są teraz w budowie, a nic nowego już nie zdąrzy się zrobić, co najwyżej rozpocząć.

No i poza tym, kto ma to budować, skoro nie ma ludzi do budowania domów, to skąd na 6 stadionów, hotele i autostrady, może z Ukrainy? Ci sami muszą budować u siebie :D

A poza tym w 2012 ma byc koniec świata ;)

Polska wpakowała się w jedno wielkie śmierdzące........ {wiadomo co} :D Słomiany zapał tych co podjeli decyzje o ME :028:

Koniec świata planowany jest z tego co pamiętam na 2 połowę grudnia, więc ME2012 są niezagrożone :P .

Wierzę, że dobrze rozplanujemy finanse i nie będzie żadnych przekrętów, bo Komisja Śledcza mogła by się nie wyrobić do końca świata :lol:

Mission imposible - za duża korupcja :P

Jedyna rzecz o którą sie obawiam to zły system przetargów w Polsce, który może spowodować, że jakiekolwiek budowy zaczna sie za 3 lata.

i co z tego skoro nie bedzie ludzi do budowy tego :lol: . hehe paranoja :P

labradore to lepiej już uciekaj do GB, chociaż będziesz mógł powiedzieć, że to nie ty, to ci głupi Polacy wszystko zepsuli. Przecież każdy wie, że wszyscy kradną, wszędzie korupcja a tym wszystkim rządzą Żydzi :lol:

:lol: :lol: Schwefel jak cos pierdykniesz to z grubej rury :D. Uciec do Gb żeby się tym EURO 2012 nie schańbic :lol:

Napisano

Nareszcie doczekamy się obiektów sportowych z prawdziwego zdarzenia, w końcu nam się to należy, za tym idzie rozwój gospodarczy, turystyka transport, dzięki temu szybciej dogonimy kraje zachodnie:-) Oby tak dalej.

Napisano

olimpiada w grecji 2 - niestety

nie ma kasy na podwyżki pielegniarkom , szpitale zamykane, inżynierowie uciekają , a tu raptem radosny komunikat że polskę stac na igrzyska

legiony juz w swiat posłane kiedy mały neron podpali knajpę "rzym "?

igrzysk i chleba

powodzenia w rżnięciu tego torta

Napisano
olimpiada w grecji 2 - niestety

nie ma kasy na podwyżki pielegniarkom , szpitale zamykane, inżynierowie uciekają , a tu raptem radosny komunikat że polskę stac na igrzyska

legiony juz w swiat posłane kiedy mały neron podpali knajpę "rzym "?

igrzysk i chleba

powodzenia w rżnięciu tego torta

Popieram

Zacierają tylko ręce miłośnicy "przetargów"

Znów się okazuje, że dla "Gości" to się da - i pasa zacisnąć, i wybudować w tempie expresowym. Sami sobie - nie zdążylibyśmy przed końcem świata !

Smutne takie igrzyska w biednym kraju - jak opium dla ludu...

Napisano

Ja natomiast cieszę się z powodu mistrzostw w Polsce i Ukrainie, dlaczego? Bo nareszcie Ktoś docenił nasz kraj, powstaną stadiony a co za tym idzie miejsca pracy, poprawi się infrastruktura, Polska zagra w tych mistrzostwach :036:......, wszystko ładnie pięknie ale nie byłbym Polakiem gdybym nie napisał, że o braku ładnych stadionów do "dziś" mowy nie było (może poza małymi wyjątkami), że najwarzniejsze jest "co by tu sprzedać" i "a dlaczego będą Tu a nie Tu", ale co by nie napisać prawda jest jedna. SUKCES.

Napisano
Popieram

Zacierają tylko ręce miłośnicy "przetargów"

Znów się okazuje, że dla "Gości" to się da - i pasa zacisnąć, i wybudować w tempie expresowym. Sami sobie - nie zdążylibyśmy przed końcem świata !

Smutne takie igrzyska w biednym kraju - jak opium dla ludu...

Już tak nie mówmy i oceniajmy bo może dzięki tym mistrzostwom coś do nas dotrze i podołamy zadaniu...

I nie tylko zacznie się coś dziać w tych miastach w których będą organizowane mecze...

miejmy taką nadzieje...

Napisano

Ja uważam, że Euro 2012 u nas jest jak najbardziej pozytywne. W końcu może zmobilizuje to nasz rząd do wybudowania jakiś dróg itp. Wielu ludzi zarobi na budowie stadionów i całej infrastruktury z tym związanej. Byle tylko byli to nasi... A co do problemów służby zdrowie i tym podobnych które się tu przetoczyły to nie wiem co powiedzieć. Na pewno jest to leprze rozwiązanie niż danie tych pieniędzy na jakiś kościół :) Poza tym nie wszystkie pieniądze wydane na Euro 2012 będą pochodzić z naszej kieszeni. A korzyści z reklamy naszego pięknego słowiańskiego kraju mogę być duże jak nasi sie postarają... :)

Napisano
A co TY drogi malkontencie (np. labrador) zrobiłeś żeby w Polsce było lepiej?

labradore a nie labrador......., prowadze mala dzialalnosc czyli tworze miejsca pracy w ktorych nikt nie chce pracowac bo wszyscy wola wyjechac, od 4 mies. szukam wykfalifikowanego personelu i kazdy chce tylko na 3 miesiace sie podszkolic i spadac do irlandii, a moze ty sie pochwalisz co zrobiles???? albo co robisz????, oprocz nazywania ludzi malkontentami???? w Polsce nie bedzie lepiej jesli tacy ludzie jak ty beda zadawac tylko pytania a nie beda nic robili,

ps. jesli chodzi o euro to nasz kochany rzad juz zaczal tworzyc komisje ds. euro 2012, hehehe, kolejne miliony pjda do kieszeni ministrow....pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...