Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Szukam opon do swojego Giant Roam 1 z 2021 roku. Oryginalne opony w tym modelu - Giant CrossCut AT ERT, 700x42c świetnie się sprawdzały i zajechałem je praktycznie do łysego bieżnika w końcu łapiąc kapća. Teraz nie mogę ich nigdzie znaleźć do kupna więc być może nie są już produkowane.

Widzę, że w nowych modelach Roam są opony - Giant CrossCut, 60TPI, FlatGuard Deflect 2, 700x42c - już klasyczne z detką. Ale szukając na internecie i nawet dzwoniąc do lokalnego sklepu Giant - nigdzie nie ma tych opon. 

Czy ktoś wie gdzie można je kupić, najlepiej w rozmiarze 700x42c?

Napisano (edytowane)

@marvelo Dziękuję za linka, ale tam jest opona tylko w rozmiarze 38, a ja potrzebuję 42.

Rozumiem, że konkretne opony z modelu Giant Roam 2021 (
Giant CrossCut AT ERT, 700x42c) mogą nie być dostępne lub nie być nawet produkowane. 

Ale skoro nowy model Giant Roam z 2025 ma opony Giant CrossCut, 60TPI, FlatGuard Deflect 2, 700x42c, to się zastanawiam dlaczego nigdzie nie można ich kupić. Dzwoniłem nawet do lokalnego salonu Giant w swoim mieście i nie ma tych opon. Nie rozumiem tego.

Edytowane przez demaio
Napisano

Nie, już się nie upieram na nie. Pewnie są lepsze alternatywy, w takim razie jakie byście polecili opony na trasy asfalt/teren 50/50 ale konkretnie w tym rozmiarze 700x42c?

Natomiast z tych oryginalnych od Giant, jestem zadowolony bo nigdy nie złapałem kapcia (przejechane ponad 10k kilometrów od 2022 roku), dopiero teraz gdy już od ponad roku jeździłem prawie na łysej oponie.