Szukam_roweru_dla_meza Napisano Czwartek o 17:10 Napisano Czwartek o 17:10 Hej jaki rower polecicie dla mężczyzny wzrost 195 waga około 200kg Cytuj
PiotrWie Napisano Czwartek o 19:34 Napisano Czwartek o 19:34 Obawiam się że niestety żaden - rowery mają taki parametr jak maksymalne obciążenie ( jadący + waga bagażu + waga roweru ) i maksymalne widziałem 165 kg. Cytuj
Wojcio Napisano Czwartek o 20:42 Napisano Czwartek o 20:42 W USA produkowane są rowery o takich parametrach. Tanio nie będzie. Cytuj
kipcior Napisano wczoraj o 06:36 Napisano wczoraj o 06:36 Do takiej wagi są rowery cargo, może nawet 3 kołowe jak się jakiś znajdzie. I raczej elektryki, bo same w sobie muszą być ciężkie, żeby taki ciężar unieść. Nie znam tych rowerów ale twierdzą że są do 200kg: https://pl.fiido.com/products/fiido-t2-longtail-cargo-ebike-for-versatile-all-terrain https://jobobike.pl/products/jobobike-transer?variant=56062951948619 Cytuj
Wojcio Napisano wczoraj o 07:36 Napisano wczoraj o 07:36 (edytowane) Choć pewnie drobne modyfikacje będą potrzebne, bo nawet jak rama i koła są pod 200kg, to te amortyzowane sztyce klękną i się nie podniosą. To duże wyzwanie. Znalazłem przypadkiem stronę amerykańskiego klubu ciężkich rowerzystów i tam piszą, że specjalne rowery dla ciężkich osób to porażka - za drogie a na byle jakim osprzęcie i sami polecają kupić normalny rower ze stalową ramą i robić przeróbki - przede wszystkim zmienione koła, pedały i siodło. Do tego widelec raczej stalowy. Dla bogatych polecają tytan. Sam z ciekawość poszukałem i mam wrażenie, że rowery oferowane dla osób o takiej masie to jakieś żarty - grube opony ale osprzęt jak z roweru do pierwszej komunii. Stąd te kargo do dobry trop, po podstawa powinna być OK (rama koła) i tylko układ siodło i pedały może wymagać inwestycji. Edytowane wczoraj o 07:37 przez Wojcio 1 Cytuj
RabbitHood Napisano wczoraj o 15:17 Napisano wczoraj o 15:17 Sorry ale przy takiej wadze to polecam zacząć od basenu i diety. 2 Cytuj
Galvatron Napisano wczoraj o 15:24 Napisano wczoraj o 15:24 Praktycznie żaden sprzęt nie wytrzyma tak ekstremalnego obciążenia, więc najpierw musisz zrzucić wagę innymi metodami. Cytuj
PiotrWie Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 3 godziny temu, RabbitHood napisał: Sorry ale przy takiej wadze to polecam zacząć od basenu i diety. Takie rady dawano kilka - kilkanaście lat temu i były równie nieskuteczne jak zawsze. Nadwagą 100% to wskazanie do leczenia - chirurgii bariatrycznej lub analogów GPL-1. Otyłość to choroba i uważanie chorego za winnego tej sytuacji to obecnie tak jakbyś uważał że chorego na schizofrenię opętał diabeł. 1 Cytuj
marcesco Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu @PiotrWie wybacz, ale bzdury wypisujesz. Koniec OT z mojej strony. Cytuj
RabbitHood Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Pioter - nie ma problemu! Niech bierze przy okazji ozempik i przejdzie operację jeśli jest taka potrzeba. A teraz odpowiedz mi na pytanie - czy chłop który waŻy 200kg powinien wsiąść na rower i zacząć nim regularnie jeździć? Edytowane 6 godzin temu przez RabbitHood Cytuj
smw44199 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Jeżeli czuje się na siłach, to niech wsiada na rower, byle taki znalazł 👍 Lepiej przejechać 2km, potem 4km itd niż siedzieć z założonym rękami przed tv. Jeszcze gorzej czytać moralizatorskie teksty i rady fahowców na swój temat w "internetach" PS "Chłop waży" 😉 Cytuj
PiotrWie Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Absolutnie nie. Jeden z moich pacjentów który miał tylko 150 uznał że bzdury gadam że najpierw trzeba zacząć od spacerów i zaczął biegać prosto z fotela - po miesiącu niestety był pogrzeb. Warto się leczyć ( tak wiem że leki to wciska big farma) bo większość tych którzy mieli powyżej 150 kg zmarła pomiędzy 40 a 50 a nieliczni po 50. Aktywnością i dietą można zredukować wagę ciała o 15 - 20 % a nie o 100%. Cytuj
RabbitHood Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu I dlatego wracam do swojego pierwszego wpisu - niech zacznie od diety i basenu. Sportu który jest najmniej obciążający przy dużej wadze zawodnika. Cytuj
smw44199 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jak przecenił swoje możliwości i organizm nie wytrzymał to co zrobisz? Przecież nie musi od razu tym rowerem robić średniej 30km/h i 100km. Może zacząć od 5km i średniej 15km/h, albo i mniejszej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi