marcin1212 Napisano Poniedziałek o 18:51 Napisano Poniedziałek o 18:51 Cześć, Założyłem nowe hamulce m8100 z tarczą MT800 180 mm i zawuażyłem że przy mocniejszym depnięciu na pedały słychac cykliczne dzwonienie tarczy Po oględzinach wyglada na to że tarcza ociera o zacisk, w miejscu montażu dolnej śruby - jest tam taki jakby dodatkowy bolec metalowy - widoczny na jednym ze zdjęć., Wygląda jakby było tam za mało miejsca bo szpara między tym elementem a tarczą jest minimalna. Czy tak to ma wyglądać? Da rade coś z tym pokomibnować? Widelce Fox Rythm 32, piasta DT350 CL Cytuj
chester_jds Napisano Poniedziałek o 20:56 Napisano Poniedziałek o 20:56 Miałem coś w tym stylu z hamulcami 6100. Nie zastanawiałem się, tylko spiłowałem nadmiar, to miękki materiał (chyba alu) jest i zapomniałem o sprawie. Cytuj
cervandes Napisano Wtorek o 06:57 Napisano Wtorek o 06:57 Mam M8100 i MT800, zdecydowanie u mnie jest więcej prześwitu, ale ten dzyndzelek też jest obecny. Zdumiewające. Cytuj
KSikorski Napisano Wtorek o 20:36 Napisano Wtorek o 20:36 Tłoczki nierówno chodzą lub tarcza jest nie na swoim miejscu. Inne wyjaśnienia nie przychodzą mi do głowy. Cytuj
PawelW84 Napisano wczoraj o 04:16 Napisano wczoraj o 04:16 Zaznacz na szprysze koła w którym miejscu jest to ocieranie tarczy. Odkręć tarcze. Wyczyść wszystko na styku z piasta. Sprawdź czy tarcza jest równa. Obróć tarcze o 180 i złóż ponownie. Sprawdź czy dalej ociera. Cytuj
marcin1212 Napisano wczoraj o 05:09 Autor Napisano wczoraj o 05:09 Nie zaznacze bo ociera w trakcie jazdy, przy mocniejszym pedałowaniu, ale po sladzie na tarczy widać że ociera po całości. Tarcza prosta. Cytuj
abdesign Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu Stawiałbym na krzywo zamontowany zacisk. Zdarza się, od tygodnia mam nowy rower, przyszedł "cykający", tyle że u mnie zacisk przykręcony był tak krzywo że nie było żadnej zagadki bo na sucho na stojaku "cykał". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi