szymonktos1468 Napisano 11 Maja Napisano 11 Maja Cześć. Rozważam dwa modele w podanym budżecie. 185cm 95kg trasy głównie las. Który wypada lepiej? A może coś jeszcze lepszego w tej cenie? 4500 to już maks cena. https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-ktm-myroon-pro-pd51228/ https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-kellys-gate-70-pd22109/ Cytuj
wolek Napisano 12 Maja Napisano 12 Maja Dlaczego? Ktm to karbonowa rama i gorszy widelec. Kellys być może widelec w wersji gold, w tabelce jest recon, w opisie sektor. Do tego przed potoopowe koła. Cytuj
chester_jds Napisano 12 Maja Napisano 12 Maja Cały goupset w Kellysie jest co najmniej o schodek wyżej od KTMa. Karbonowy Myroon lżejszy o circa 1/3 kg od Kellysa (porównując dla obu ram w rozmiarze L) Cytuj
michalr75 Napisano 12 Maja Napisano 12 Maja Ja bym się zastanowił do czego będę używał roweru i jakie będę miał opcje rozbudowy. Jak do ciężkiego tyrania w terenie z obciążeniem torbami bikepackingowymi to brałbym aluminium, natomiast jak jazda tylko na lekko to mocno bym się zastanawiał nad KTMem. Karbonowa rama, napęd w sumie wystarczający, jedyny minus to amortyzator - jak można w taki rower pchać takie kowadło Jak autor by za jakiś czas miał wolne środki to można w miarę tanio wymienić na Rebę i wtedy już taki rower byłby całkiem całkiem. Za Kellys przemawia amor i napęd XT, no ale oba rowery pewnie będą ważyć podobnie, więc jak później da się z KTMa zrobić lekką maszynę do fajnej jazdy to bym rozważył. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Maja Mod Team Napisano 12 Maja Głos na KTM. Docelowo amor i hamulce, albo chociaż tarcze z klockami do wymiany, i gitara. Cytuj
wolek Napisano 12 Maja Napisano 12 Maja 50 minut temu, chester_jds napisał: Cały goupset w Kellysie jest co najmniej o schodek wyżej od KTMa. Karbonowy Myroon lżejszy o circa 1/3 kg od Kellysa (porównując dla obu ram w rozmiarze L) Największy zysk na wadze będzie w kasecie a ta jest m6100, manetka slx też niczego nie wnosi. Cytuj
leotdipl Napisano 12 Maja Napisano 12 Maja Autor zapytał i ... zaginął Gdybym kupował dla siebie. KTM bez dwóch zdań. Cytuj
szymonktos1468 Napisano 12 Maja Autor Napisano 12 Maja Nie planuje go ciorać z torbami. Ale w sumie wychodzi, że jedyną przewagą KTM jest rama z karbonu 🤔 Cytuj
Greg1 Napisano 12 Maja Napisano 12 Maja 12 godzin temu, wolek napisał: Dlaczego? Ktm to karbonowa rama i gorszy widelec. Kellys być może widelec w wersji gold, w tabelce jest recon, w opisie sektor. Do tego przed potoopowe koła. Nie zauważyłem, że KTM ma ramę karbonową ale i tak ze względu na napęd u amortyzator rozważałbym Kellysa bo ja nie mam parcia na wymianę wszystkiego pi zakupie i wolę kupić rower na lepszym osprzęcie niż później połowę gratów wymieniać. Tak mam w obecnym mtb Kellys Gate 30, model z 2020 roku - kupowałem w 2021 roku więc jeszcze w czasie pandemicznych braków kiedy to brało się co było bo było mało, hamulce mt200 wymieniłem na Deore m6000/6100 dopiero w tym miesiącu a amor powietrzny Suntoura nadal nie wymieniony bo w sumie nie jeżdżę po górach tylko mocno rekreacyjnie po lekko pofałdowanych lasach Cytuj
szymonktos1468 Napisano 12 Maja Autor Napisano 12 Maja A jak to jest z tym karbonem? Słyszałem, że po solidnej wywrotce potrafi się coś stać z ramą gdzie przy aluminium nie byłoby dużej szkody. Rozwiniesz proszę o co chodzi z tymi kołami? 13 godzin temu, wolek napisał: Dlaczego? Ktm to karbonowa rama i gorszy widelec. Kellys być może widelec w wersji gold, w tabelce jest recon, w opisie sektor. Do tego przed potoopowe koła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi