Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od czasu do czasu jeżdżę ultra szosowe i poszukuję budżetowej nawigacji, dzięki której nie będę musiał zajeżdżać telefonu, który i tak ma problemy z baterią. Najważniejsze, żeby można było wgrać mapę :)

Napisano

Wgrać swoją mapę (w sensie podkład), czy trasę/ślad?

Bo jak to pierwsze, to raczej tylko garmin. Budżetowo to Edge Explore 2, albo jakaś używka Edge 840 lub 1040.

Jak chodzi o wgranie trasy, to na ultra może być fajny Coros Dura, jest wątek na forum, albo któryś Bryton

• Mod Team
Napisano

Nawigowanie to nie moja bajka, pewnie dlatego kupiłem 3 lata temu TwoNav Cross 3.2" (ok. 450 zł za używany), i rok temu Brytona 750 SE 2.8" (ok. 550 zł za używany) - pierwszego użyłem kilkanaście razy, z czego raz posiłkowałem się mapą w lesie, właśnie po wgranym gpx ; a na drugim raz widziałem fragment mapy, bo zaczął coś przeliczać, ale nie interesowało mnie to akurat ;) Obecnie chyba większość ma opcję wgrania gpx. Pod ultra, to czas działania będzie priorytetem, no i wielkość - 2.8" uważam za minimum, a jak nie boimy się gleb i większego ryzyka potencjalnych uszkodzeń, to im większy tym lepszy - może bez przesady, ale 3.5" powinno być w sam raz.

No i według mnie mapy powinny działać offline, żeby nie trzeba było polegać dodatkowo na smartfonie...

Napisano

Ja niedawno kupiłem na AliExpress Geoid cc700 Pro za 300 zł. Trasy wgrywasz bez problemu, mieści chyba ze 20 tras w pamięci wewnętrznej. Kolorowy wyświetlacz. Można ustawić kilka ekranów z wyświetlanymi danymi dla kilku różnych rowerów. Wczoraj jechałem lekko ponad 100 km na tej nawigacji - prowadziła bardzo dobrze, nie wieszała się, po 5 i pół godzinach działania z cały czas aktywnym wyświetlaczem (bez wygaszania ekranu) miała jeszcze 73% baterii, więc całkiem nieźle 

IMG_20260412_152227.jpg

Napisano (edytowane)

Masz dużo Zapisane (kody Sprzedawcy + Aliexpress). U mnie tylko 11,40 + monety 7,40). Nie ma pośpiechu 😛 Zaczekam.

Edytowane przez leotdipl