mk88887 Napisano Poniedziałek o 10:53 Napisano Poniedziałek o 10:53 Od czasu do czasu jeżdżę ultra szosowe i poszukuję budżetowej nawigacji, dzięki której nie będę musiał zajeżdżać telefonu, który i tak ma problemy z baterią. Najważniejsze, żeby można było wgrać mapę Cytuj
nctrns Napisano Poniedziałek o 11:02 Napisano Poniedziałek o 11:02 Wgrać swoją mapę (w sensie podkład), czy trasę/ślad? Bo jak to pierwsze, to raczej tylko garmin. Budżetowo to Edge Explore 2, albo jakaś używka Edge 840 lub 1040. Jak chodzi o wgranie trasy, to na ultra może być fajny Coros Dura, jest wątek na forum, albo któryś Bryton Cytuj
mk88887 Napisano Poniedziałek o 11:23 Autor Napisano Poniedziałek o 11:23 Chodzi o ślad trasy, bo organizatorzy zazwyczaj wrzucają plik .gpx. Cytuj
SzyszkaP Napisano Poniedziałek o 17:51 Napisano Poniedziałek o 17:51 miesiąc temu kupiłem sobie xoss nav, jak na razie kilka przejażdżek zaliczone i wszystko działa bezproblemowo. W lesie nie gubi śladu. za ~150zl uważam ze świetny zakup https://pl.aliexpress.com/item/1005009879324053.html Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Poniedziałek o 17:58 Mod Team Napisano Poniedziałek o 17:58 Nawigowanie to nie moja bajka, pewnie dlatego kupiłem 3 lata temu TwoNav Cross 3.2" (ok. 450 zł za używany), i rok temu Brytona 750 SE 2.8" (ok. 550 zł za używany) - pierwszego użyłem kilkanaście razy, z czego raz posiłkowałem się mapą w lesie, właśnie po wgranym gpx ; a na drugim raz widziałem fragment mapy, bo zaczął coś przeliczać, ale nie interesowało mnie to akurat Obecnie chyba większość ma opcję wgrania gpx. Pod ultra, to czas działania będzie priorytetem, no i wielkość - 2.8" uważam za minimum, a jak nie boimy się gleb i większego ryzyka potencjalnych uszkodzeń, to im większy tym lepszy - może bez przesady, ale 3.5" powinno być w sam raz. No i według mnie mapy powinny działać offline, żeby nie trzeba było polegać dodatkowo na smartfonie... Cytuj
Greg1 Napisano Poniedziałek o 19:04 Napisano Poniedziałek o 19:04 Ja niedawno kupiłem na AliExpress Geoid cc700 Pro za 300 zł. Trasy wgrywasz bez problemu, mieści chyba ze 20 tras w pamięci wewnętrznej. Kolorowy wyświetlacz. Można ustawić kilka ekranów z wyświetlanymi danymi dla kilku różnych rowerów. Wczoraj jechałem lekko ponad 100 km na tej nawigacji - prowadziła bardzo dobrze, nie wieszała się, po 5 i pół godzinach działania z cały czas aktywnym wyświetlaczem (bez wygaszania ekranu) miała jeszcze 73% baterii, więc całkiem nieźle Cytuj
leotdipl Napisano Poniedziałek o 20:47 Napisano Poniedziałek o 20:47 (edytowane) @GREG1, w całkiem dobrej cenie kupiłeś - ale w jakiej opcji? Podasz link? Edytowane Poniedziałek o 20:49 przez leotdipl Cytuj
Greg1 Napisano Poniedziałek o 22:00 Napisano Poniedziałek o 22:00 Ja kupiłem tylko urządzenie bo mocowania w garminowskim standardzie mam w każdym rowerze bo na codzień używam licznika gps IGPSPORT BSC100S a czujnik kadencji też już miałem wcześniej. Tu jest link: https://a.aliexpress.com/_EIHj9tQ Ja zapłaciłem 294,11 zł ale trafiłem na promocję i miałem jakieś kupony zniżkowe Cytuj
leotdipl Napisano Wtorek o 10:05 Napisano Wtorek o 10:05 Teraz już 350,-. Trzeba czekać na promkę. Monet mam jak nakichał. Ale co z tego. Cały Aliexpress ! Dziękuję za link 😀 (miałem go już nawet w ulubionych). Cytuj
smw44199 Napisano Wtorek o 10:31 Napisano Wtorek o 10:31 Ja mam taką z kodem: AEPPL7 323zł z kodem: AEPPL10 Cytuj
leotdipl Napisano Wtorek o 10:37 Napisano Wtorek o 10:37 (edytowane) Masz dużo Zapisane (kody Sprzedawcy + Aliexpress). U mnie tylko 11,40 + monety 7,40). Nie ma pośpiechu 😛 Zaczekam. Edytowane Wtorek o 10:37 przez leotdipl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi