Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po ostatnim – kolejnym już  – spotkaniu z pieszym (choć rowerzyści też się zdarzają), który miał słuchawki na/w uszach i nie słyszał ani dzwonka, ani piasty, zacząłem się zastanawiać, czy da się coś z tym zrobić. Sytuacja jak zwykle, wyprzedzam, nagły ruch pod koła i na koniec pretensje, żebym to ja „uważał jak jadę”. Zacząłem się zastanawiać czy z tym coś można zrobić bez uciekania się do przemocy fizycznej :D 

I tak trafiłem na ciekawy filmik, poziom zaangażowania Skody mówi mi, że nie jestem sam chociaż na "ludzi" kompletnie bezmyślnych co nie słyszą bo mają volume rozkręcona na maxa i tak nie zadziała. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Raczej trzeba myśleć jak zamontować coś takiego i nie podnieść wagi zbyt mocno. Inne wynalazki nie sprawdzają się. Tutaj masz gwarancję skutecznego oczyszczenia drogi przed rowerem. 

• +1 pomógł 1
  • Haha 3
  • Mod Team
Napisano

Na pewno dobry patent na zwierzęta - byle drapieżnika nie zwabić ;)

A wracając do działka wyżej, to bardziej efektowne

, i jeszcze lepsze

Ale żeby tak od razu w obiekt kultu religijnego ? Symbole przezornie zdjęte.

• Haha 1
Napisano

Biorę to pierwsze. Wygląda na to, że jak walniesz w ubranego pieszego to zostaje bez ubrania :D To będzie robić robotę. Hałas + nagle wysyp golasów na ulicy. Jak pójdą za tym filmy na YT i narracja, że chodzenia po DDRkach skutkuje dziwnymi problemami to może wreszcie będzie idealnie :D 

• Haha 1
Napisano

Straszni z Was sadyści.  Aż miło popatrzeć!  :D

Ja zaś jestem za klasycznym rozwiązaniem problemu:

p.s.: hehełki na bok - czapki z głów dla Skody!

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Ja  pierdziuuuu  to jest jeszcze Forum Rowerowe czy sado-maso ? 😉😁

A tak nawiasem pisząc  zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć.  W związku z tym  zanim ekipa  ludzi w słuchawkach dotrze na DDR   my już podejmujemy działania zaradcze . 

https://youtu.be/jOaXelGCk8U

A tak serio . Robiłem w piątek rower gościowi  i na kierownicy miał takie coś jak na zdjęciu poniżej.   Myślałem ,że to jest lampka jak patrzyłem z góry i z ciekawości  nacisnąłem guzik.  Momentalnie wyskoczyłem z trampek . 

GLOSNY-MALY-DZWONEK-ROWEROWY-ELEKTRYCZNY-NA-ROWER.jpg

Edytowane przez pecio
  • Haha 1