Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@KrzysiekCH, gratuluję przygody, wytrwałości i wyniku. Super, że udało wam się dojechać w komplecie (gratulacje też dla twojego Epic'kiego partnera). Całkiem sporo PROsów i nie tylko odpadło z wyścigu/klasyfikacji tracąc partnera/kę, np. Nasz Berni i ekipa She Sends Foundation. Macie z czego urywać za rok :) 

• +1 pomógł 1
Napisano

Dla mnie impreza kosmos. Dystans który robię w dobry rowerowo miesiąc, przewyższenia coś w 1/4 roku, a to wszystko skumulowane w tydzień.

W dniu 25.03.2026 o 21:32, KrzysiekCH napisał:

ja już tego jeszcze raz jechać nie będę 🙂

Jak się człowiek wciągnie, to jak nie ta to inna podobna wpadnie ;) 

W dniu 25.03.2026 o 16:13, KrzysiekCH napisał:

Dla nas jednak prawdziwym przeciwnikiem była kumulacja zmęczenia. 8 dni z rzędu. Każdego dnia wstajesz zmęczony, siadasz na rower i zaczynasz od nowa. Bez dnia przerwy, bez taryfy ulgowej. I to właśnie to „zabija” — nie pojedynczy etap. Nam udało się wjechać do pierwszej setki — 98. miejsce w kategorii Masters. Ale ~30% zespołów nie ukończyło wyścigu.

Kiedy mieliście największy kryzys?
Miałem okazję liznąć "etapówki" Pucharu Polski w RJnO: 4 dni, 5 dystansów, gdzie średnio wychodziło po 50km dziennie (z dojazdami na start). Pierwszy dzień ogień, drugi już mniejszy bo czuć efekt poprzedniego dnia. Trzeci najtrudniejszy, zmęczenie się kumuluje. Czwarty o dziwo jechało się lepiej, tak jakby organizm zaczynał się adaptować.

Dużo wagi przez ten tydzień straciliście?