pierotez Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia (edytowane) Problem cuchnącego kasku i mnie dopadł. Align 2 mips przeleżał rok zamknięty szczelnie w szafie i stało się 😬 Czym myjęcie swoje kaski? Mydło Protex, odświeżacz z jonami za ~5dych czy może coś mocniejszego typu IPA, woda utleniona? 🙄 Edytowane 16 Stycznia przez pierotez Cytuj
bashey_pl Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia Myjemy. Przynajmniej ja😁. Wyciągam wkładkę jak jest możliwość. Piorę ją ręcznie w ciepłej wodzie z mydłem w płynie. A kask też, ciepła woda z mydłem. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia Cześć, Ja normalnie mydło, gąbka, wycieram ile się da i wieszam żeby się wysuszył. Tyle że mój tak mocno się "nie poci", bo zawsze mam na głowie bandanę która wchłania pot. Cytuj
cervandes Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia Dokładnie. Wkładka ręcznie w wodzie z mydłem, protex jest git. Tylko delikatnie, bo niektóre te pianko gąbki bywają słabiutkie i można uszkodzić, rozwarstwić itp. Sam kask szczotką, płyn do mycia naczyń i ciepła woda. I tak, opaska na łeb lub czapeczka na jesień to największe odkrycie rowerowe w moim życiu. Od zalewania potem, soli w oczach, kapiącym pocie - po suchutki i czysty kask, twarz, okulary. 3 Cytuj
pecio Napisano 17 Stycznia Napisano 17 Stycznia Największy syf gromadzi się na uprzęży (paskach ) . Gąbki łatwo wyprać. Najlepiej jak masz możliwość zdemontowania pasków i wrzucenia do roztworu proszku do prania gdzie są enzymy i wytrawią te tłuszcze / poty , etc. Muszą sobie te paski trochu namoknąć . Cytuj
Greg1 Napisano 17 Stycznia Napisano 17 Stycznia (edytowane) Zamiast proszku do prania lepiej używać żelu - ja już od dziesięcioleci nie piorę niczego w proszku tylko w żelu do prania. Ubrania sportowe też piorę w żelach do prania i nic się z nimi nie dzieje. Proszki mam wrażenie, że zostawiają praną tkaninę jakąś taką szorstką i gryzącą a po żelach prane rzeczy wydają się bardziej miękkie i przyjemne w dotyku. Ale może to tylko moje skrzywienie 😁 Edytowane 17 Stycznia przez Greg1 1 Cytuj
pierotez Napisano 17 Stycznia Autor Napisano 17 Stycznia OK, żel używam perwoll sport 30st ale na te zapachy chciałem dać z 60 st albo i więcej. Co do czapek w lato to nie dam rady nawet w ultracienkiej hornhill. Poleccie jaką opaskę z małym daszkiem na szosę 🙄 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi