pierotez Napisano Piątek o 08:08 Napisano Piątek o 08:08 (edytowane) Problem cuchnącego kasku i mnie dopadł. Align 2 mips przeleżał rok zamknięty szczelnie w szafie i stało się 😬 Czym myjęcie swoje kaski? Mydło Protex, odświeżacz z jonami za ~5dych czy może coś mocniejszego typu IPA, woda utleniona? 🙄 Edytowane Piątek o 08:10 przez pierotez Cytuj
bashey_pl Napisano Piątek o 09:11 Napisano Piątek o 09:11 Myjemy. Przynajmniej ja😁. Wyciągam wkładkę jak jest możliwość. Piorę ją ręcznie w ciepłej wodzie z mydłem w płynie. A kask też, ciepła woda z mydłem. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Piątek o 09:23 Napisano Piątek o 09:23 Cześć, Ja normalnie mydło, gąbka, wycieram ile się da i wieszam żeby się wysuszył. Tyle że mój tak mocno się "nie poci", bo zawsze mam na głowie bandanę która wchłania pot. Cytuj
cervandes Napisano Piątek o 09:42 Napisano Piątek o 09:42 Dokładnie. Wkładka ręcznie w wodzie z mydłem, protex jest git. Tylko delikatnie, bo niektóre te pianko gąbki bywają słabiutkie i można uszkodzić, rozwarstwić itp. Sam kask szczotką, płyn do mycia naczyń i ciepła woda. I tak, opaska na łeb lub czapeczka na jesień to największe odkrycie rowerowe w moim życiu. Od zalewania potem, soli w oczach, kapiącym pocie - po suchutki i czysty kask, twarz, okulary. 3 Cytuj
pecio Napisano Sobota o 08:31 Napisano Sobota o 08:31 Największy syf gromadzi się na uprzęży (paskach ) . Gąbki łatwo wyprać. Najlepiej jak masz możliwość zdemontowania pasków i wrzucenia do roztworu proszku do prania gdzie są enzymy i wytrawią te tłuszcze / poty , etc. Muszą sobie te paski trochu namoknąć . Cytuj
Greg1 Napisano Sobota o 09:52 Napisano Sobota o 09:52 (edytowane) Zamiast proszku do prania lepiej używać żelu - ja już od dziesięcioleci nie piorę niczego w proszku tylko w żelu do prania. Ubrania sportowe też piorę w żelach do prania i nic się z nimi nie dzieje. Proszki mam wrażenie, że zostawiają praną tkaninę jakąś taką szorstką i gryzącą a po żelach prane rzeczy wydają się bardziej miękkie i przyjemne w dotyku. Ale może to tylko moje skrzywienie 😁 Edytowane Sobota o 09:53 przez Greg1 1 Cytuj
pierotez Napisano Sobota o 11:37 Autor Napisano Sobota o 11:37 OK, żel używam perwoll sport 30st ale na te zapachy chciałem dać z 60 st albo i więcej. Co do czapek w lato to nie dam rady nawet w ultracienkiej hornhill. Poleccie jaką opaskę z małym daszkiem na szosę 🙄 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi