Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem Forumowicze,

Czasem stosuję taką taktykę zakupową, że zamiast iść na łatwiznę i korzystać z Allegro czy Amazona, szukam małych sklepów internetowych na rodzimym rynku i daję im szanse się wykazać. I czasem znajduję takie perełki jak sklep Twojamerida.pl. Trafiłem na nich szukając opon CST Jack Rabbit w odmianie najlżejszej, TR-CS514 i akurat mieli na stanie, dodatkowo w najniższej cenie jaką znalazłem. Zamówiłem oponę, sklep ją ekspresowo przygotował i wysłał, opona dotarła. Okazało się jednak ze ktoś się machnął i wysłał mi zamiast 514-stki, droższą 515-stkę, z EPSem i większą, choć wciąż świetną wagą. Zadzwoniłem do sklepu celem wyjaśnienia sprawy, poproszono mnie o wysłanie sms'a z opisem, żeby pracownik na miejscu sprawdził co się stało ze dostałem nie ten towar co trzeba. Po sprawdzeniu okazało się że faktycznie wysłano mi lepszy rodzaj opony. Stwierdziłem wobec tego że zostawię sobie tę oponę, ale jak mają jednak model 514 to dokupię - i tutaj wyszedł pełen profesjonalizm sklepu. Nie dość że potwierdzili że mają chyba ostatnią sztukę, to jeszcze mi ją zarezerwowali, ogarnęliśmy szybko płatność Blikiem na telefon firmy, ekspresowo przygotowali towar do wysyłki i paczka już do mnie leci. Dodatkowo wzięli na siebie koszty pomyłki, bo 515-stka kosztuje sporo więcej niż 514-stka, ale mamy tu w sumie sytuację win-win - ja dokupiłem kolejną oponę, więc zysk dla sklepu, dla mnie oszczędność na otrzymanej już oponie z EPSem (myślę ze sklep też na niej mimo wszystko coś tam zarobił). Generalnie postawa godna szacunku, tak się powinno dbać o klienta. Polecam!

• +1 pomógł 3
Napisano

W przeszłości kupiłem u nich rower i jakieś graty. Zawsze bez problemu. Do tego spoko ceny. Na przykład teraz szukając nowego gravela brałem przez chwilę pod uwagę Meridę. W Bike Atelier 13k u nich 10k. 

Napisano

Ceny mają faktycznie niezłe, choć nie bardzo wiem dlaczego Big Nine 500 Lite jest tańszy niż 300 Lite, powinno być odwrotnie ;) Za to nowa Big Nine 3000 w karbonie widzę spadła do 7k, fajna cena, fajny rower. Nowe modele w alu też fajne, poniżej 5k.

Napisano
1 godzinę temu, Eathan napisał:

W Bike Atelier 13k u nich 10k. 

Bike Atelier ma u mnie minusa dużego za "rżnięcie głupa" w temacie wadliwej korby nie-boostowej M4100 montowanej fabrycznie w Big Nine Lite 300..

Napisano
9 minut temu, wr81 napisał:

Bike Atelier ma u mnie minusa dużego za "rżnięcie głupa" w temacie wadliwej korby nie-boostowej M4100 montowanej fabrycznie w Big Nine Lite 300..

Korba nie boost w ramie boost? Kaman ;)

Napisano

Dodać należy korba 2x - w rowerze kupionym ponad 20 lar od zakupu poprzedniego ( a właściwie) ramy :) Sprawa była prosta i znana, i to teatralne udawanie że nie wiedzą o co chodzi, że się skontaktują z importerem itp.  ( a Bike Atelier należy do Merida Polska....)