Patron920 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Jakie macie patenty na ochronę przed łamaniem się końcówki czy też samej linki przerzutki? Co gleba na prawą stronę, to linka do naprawy. Próbowałem wymienić plastikową końcówkę na aluminiową - pomogło trochę. Do tego na trytkę linkę do ramy, żeby jak najmniej odstawała, ale wczoraj znów linka zgięta. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cześć, Zaliczyłem dużo gleb i uszkodziłem kilka przerzutek, ale takiego probelmu nigdy nie miałem. Nie wiem jak.to wygląda bez opaski zaciskowej, ale teraz masz za krótki pancerz. Przerzutki Shadow nie wymagają tak długiego pancerza jak klasyczne, no ale u Ciebie jest go jakoś mało. 1 Cytuj
marcesco Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ja bym spróbował po pierwsze dłuższy pancerz, oraz przeprowadzić go z otworu wylotowego w prawo i do góry aby wychodził na zewnątrz u zbiegu trójkąta, oczywiście unikając możliwego kontaktu z kaseta czy łańcuchem. Cytuj
KSikorski Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Polecam zakupić sobie pancerz OT-SP41 w wydaniu Y6YE98010. Jest to odcinek 2100mm pancerza, który ma na końcu zakutą stalową końcówkę. 100% szczelne i niełamliwe. Nasuwane końcówki, zwłaszcza plastikowe i w ramie z wahaczem, będą się łamały, a pancerz będzie się w nich przesuwał ku górze, co skutkuje upośledzeniem pracy. 1 Cytuj
uzurpator Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu (edytowane) Nie glebić. To oraz fakt, że cokolwiek spowodowało odgięcie pancerza pewno spowodowało też masakrę przerzutki. To nie nazywa się "pancerz" przypadkowo. EDIT: można też dołożyć ze 2-3cm pancerza aby było więcej miejsca przy glebie na odginanie się, lub dołożyć sobie baryłkę na pancerz gdzeiś 5-6cm przed przerzutką i ostatnie 5cm traktować jako materiał eksploatacyjny. Poza tym można też po prostu zignorować. Edytowane 33 minuty temu przez uzurpator Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi