Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżdżę od 2 lat amatorsko na rowerze. Uwielbiam jeździć ale strasznie irytuje mnie szukanie tras rowerowych. Jest parę kanałów na Yt z pięknymi widokami ale nie pokazują one ,, od kuchni " planowania trasy. Więc postanowiłem że od następnego roku spróbuję amatorsko stworzyć kanał rowerowy. Zastanawiam się, co Was najbardziej frustruje na obecnych kanałach?
Czego Wam brakuje w recenzowaniu tras (np. czytelności GPS, informacji o dojeździe, dostępności serwisu)?
Które typy tras (np. Velo Czorsztyn, górskie, autorskie) są dla Was najciekawsze?
Na co kłaść największy nacisk w filmie (sprzęt, widoki, nawierzchnia)?
Dzięki za wszelką pomoc! Przyda mi się do stworzenia naprawdę wartościowego kanału 

Napisano

@Jontek13 może   dla rozpoczynającego  śmiganie "amatora"  trafisz w gust i będziesz guru ..... jak tak strasznie chcesz zaistnieć na YT.  Ale  większość  tutaj zjadła zęby na objeżdżaniu świata.  To tak jak gość który  kupił sobie szlifierkę  firmy 'X"  i snuje swoje  " bezcenne "wywody jak się nią profesjonalnie posługiwać. A miał ją w ręce raptem  trzy razy. 

• +1 pomógł 1
Napisano

większość tutaj - większość na forum, a kanał będzie pewnie do ogółu kierował.

Mnie denerwuje brak GPXów i opisów technicznych tras, robi to tylko chyba endurofina - ale płatnie.

Napisano (edytowane)

Dobry kanał na YT by miał sens powinien mieć wstęp czyli mniej więcej opis gdzie co i jak włącznie z potencjalnym parkingiem bo wielu szuka darmochy zamiast płacić cwaniakom. Potem w trakcie jazdy opis słowny gdzie się jedzie, jaki szlak, co widać dookoła. Proste? Proste i jest kilka fajnych kanałów, które idą w tym klimacie choćby tu jednego z forumowiczów od wpadania głazów w tylne przerzutki. Niestety jakoś tak mi się wydaje, że im coś jest lepszego tym widowni coraz mniej ale jak ci się chce to próbuj. Opisy techniczne jakoś specjalnie za kilkoma wyjątkami nie mają żadnego sensu obecnie przy tym rozrzucie umiejętności. To już trzeba się wspomagać konkretnym odcinkiem czasem u kogoś innego, szukać fotek a najlepiej mieć to gdzieś bo kamery strasznie zniekształcają rzeczywistość. 

Edytowane przez Tyfon79
  • +1 pomógł 1
Napisano
Cytat

Proste i jest kilka fajnych kanałów, które idą w tym klimacie choćby tu jednego z forumowiczów od wpadania głazów w tylne przerzutki.

Gdyby nie mowa o kanale to pomyślałbym o sobie 😅.

Dodałbym jeszcze obowiązkowy GPX.

Napisano

Mnie irytuje głównie wszelakiej maści hajp na tych kanałach. Na większości kolesie nie mają nic do powiedzenia ciekawego, jakieś pierdoły z których nic nie wynika. Jest dosłownie kilka wartościowych kanałów gdzie można znaleźć ciekawy kontent rowerowy, ale większość to jakiś chłam który nic nie wnosi do tematu. A trasy można brać od ludzi ze Stravy, część osób które publikują na YT mają na Stravie otwarte profile i można łykać do woli.

• +1 pomógł 1