RabbitHood Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowane) Bajkhand dzisiaj rozplątał mi dwie linki dżagwajera i jakieś stare które chciałem uciąć na próbę. Poleciał przez okno na fajans. I teraz pytanie czego dobrego używacie i co polecacie. Sam zastanawiam się nad knipeksem bo mam ich "szczęki" i jestem w pełni zadowolony. https://www.knipex.com/products/cable-and-wire-rope-shears/wire-rope-cutters-forged/wire-rope-cutters-forged/9562160 Edytowane 10 godzin temu przez RabbitHood Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cześć, Mam takie jak poniżej już z 10 lat. Zbudowałem kilka rowerów i zrobiłem niezliczoną ilość serwisów. Nadal są jak nowe. Cytuj
ks.indian Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Ostrza mają się mijać, a dalej to kwestia jaka stal, bo te tańsze się tępią szybciej. Twoja decyzja czy tniesz linki na dwa czy kilka rowerów rocznie, w tym drugim przypadku za 50 PLN kupisz co trzeba.(jak zapodał kolega wyżej) Cytuj
Roballinho Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, przecietny.kolarz napisał: Cześć, Mam takie jak poniżej już z 10 lat. Zbudowałem kilka rowerów i zrobiłem niezliczoną ilość serwisów. Nadal są jak nowe. Mnie się właśnie takie Neo niedawno rozleciały. Pewnie więcej w tym mojej winy niż jakości użytej tam stali. No ale jednak jedno z ostrzy się ukruszyło i teraz nadają się co najwyżej do obcinania linek. Większym problemem dla mnie jest to, że uchwyt zbyt mocno się rozwiera, co przy moich niezbyt dużych dłoniach jest mało ergonomiczne. Drugi raz z tego powodu ich nie kupię. Ten Knipex, to na pewno inny poziom, niż to marketowe coś. Ma też jakąś przekładnię, choć nie wiem, czy ona w czymkolwiek pomaga. Brałbym go bez zastanowienia jeżeli budżet na to pozwala. Edytowane 4 godziny temu przez Roballinho Cytuj
Rafał87 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Te obcinaczki Neo bez tego loga na aliexpress kupisz za 20zł z logo np. toopre, ztto i pewnie masą innych. Jak nie żal kasy na knipexa to nie ma o czym dyskutować. Cytuj
szamysz83 Napisano 2 minuty temu Napisano 2 minuty temu Mam takie, z Allie. Dałem chyba coś około trzech dyszek, dwa lata temu. Tną pancerze, linki, przewody, jakies tam druty i kable też (jak to w domu). Nie widać śladów zużycia na ostrzach. Śmiało polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi