Eremita Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Złożyłem sobie nowy rower na freamsecie four corners 2 praktycznie wszystko nowe po przejechaniu 36 km najechałem na butelkę i opona tuffo tundero 44 ma przeciecie na 1cm. Czuje że już powinienem zamówić nową ale jako rodowity Poznaniak jak patrzę na tą oponę z takim przebiegiem to mnie strzyka. Jest to sens kleić? Dodam ze przecięcie jest na bieżniku. Cytuj
keltu Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu (edytowane) Ja bym spróbował, polecałbym REMA Tip Top robią porządne kleje. To zdaje się chyba nawet specjalnie do opon. https://autochemia.pl/product-pol-10025-TIP-TOP-Klej-do-opon-Special-Cement-BL-4g.html Edytowane 19 godzin temu przez keltu Cytuj
RabbitHood Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Bez zdjęcia poglądowego ciężko ocenić. zawsze można od środka skleić łatką i co jakiś czas sprawdzać uszkodzenie. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Cześć, Masz dętkę czy tubeless? Jeżeli dętkę, to bez problemu klej łatką do dętek. Mi nieco mniejsze rozcięcie udało się zakleić łatką samoprzylepną. Potem kolega zrobił jeszcze z tych opon tubeless i też wszystko było dobrze. Jeżeli to jest w miarę czyste cięcie, to nie powinno być problemu. Cytuj
Eremita Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Tubeless, popołudniu wstawie zdjecie Cytuj
gnomon Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Mój gravel king slick, też zaliczył szkło na pierwszej jezdzie. Tylko była to mała dziura na grzbiecie. Zalepiłem od dołu jakims tiptopem na sztukę, przejechała 5tyś km. Jak masz rozcięcie 1cm, tp raczej smietnik, będą tam włazić smieci...no chyba że lubisz pchać:-)) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi