Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie z tej strony Wojtek na wstępie chciał bym zaznaczyć że mieszkam w UK ale nie do końca rozumiem języka angielskiego a zwracam się ze sprawą którą wam poniżej wam opiszę i w sklepach rowerowych w moim mieście których jest niewiele nie do końca rozumiem

Otóż chcę przejść z napędu 2x9 (korba 36t 26t I kaseta 9 rzędowa 11-36) na napęd 2x10 (korba 38t 28t I kasta 10 rzędowa 11-42) 

Prawa menetka SL M4100  10 rzędów                         Lewa MANETKA SL M5100 

Przednia Przezutka  M6025-H 

przerzutka tylna Shimano Deore RD-M5120 sgs

Korba 2x FC M6000 38T 28T

Kaseta CS-M4100 11-42 

I tu mam pytanie bo wszystko należy do Deore 10 rzędów ale czy kaseta 11-42 będzie działać skoro korba będzie 38 28 czy kupić kasetę 11-36 

Bardzo proszę o odpowiedź bardzo mi zależy na tej wiedzy bo w jednym sklepie gdzie widziałem że właściciel naprawia rowery mtb po 4000£ powiedział mi że zadziała tylko muszę kupić przezutke SGS  ale wolę mieć pewność 

Dziękuję I pozdrawiam serdecznie Wojciech 

Napisano

Dziękuję głównie chodziło mi o to czy korba 38 28 i kaseta 11-42 czy to będzie współ grało bo się martwiłem że morze coś się stać z łańcuchem ok to jesze dopytam jakiej długości łańcuch do tej kombinacji ile linków jeszcze nawet nie mam żadnej części ale w piątek zaczynam od kupowania na pierwszy rzut idzie korba FC M6000 38T 28T IMcena to 100£ reszta części jest o wiele tańsza naprawdę od kilku dni staranie dobierałem części przestudiowałem o przedniej przerzutce (naciągu linek gór duł i zanocowanie😂😂😂😂itp ale doszedłem 😇) jeszcze raz dziękuję za pomoc 

24 minuty temu, Dokumosa napisał:

Tak, tylna przerzutka rd-m5120 spokojnie to ogarnie. Nie zapomnij o nowym łańcuchu. BTW: w tej samej cenie miałbyś 2x11.