Baki91 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witam serdecznie z tej strony Wojtek na wstępie chciał bym zaznaczyć że mieszkam w UK ale nie do końca rozumiem języka angielskiego a zwracam się ze sprawą którą wam poniżej wam opiszę i w sklepach rowerowych w moim mieście których jest niewiele nie do końca rozumiem Otóż chcę przejść z napędu 2x9 (korba 36t 26t I kaseta 9 rzędowa 11-36) na napęd 2x10 (korba 38t 28t I kasta 10 rzędowa 11-42) Prawa menetka SL M4100 10 rzędów Lewa MANETKA SL M5100 Przednia Przezutka M6025-H przerzutka tylna Shimano Deore RD-M5120 sgs Korba 2x FC M6000 38T 28T Kaseta CS-M4100 11-42 I tu mam pytanie bo wszystko należy do Deore 10 rzędów ale czy kaseta 11-42 będzie działać skoro korba będzie 38 28 czy kupić kasetę 11-36 Bardzo proszę o odpowiedź bardzo mi zależy na tej wiedzy bo w jednym sklepie gdzie widziałem że właściciel naprawia rowery mtb po 4000£ powiedział mi że zadziała tylko muszę kupić przezutke SGS ale wolę mieć pewność Dziękuję I pozdrawiam serdecznie Wojciech Cytuj
Dokumosa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Tak, tylna przerzutka rd-m5120 spokojnie to ogarnie. Nie zapomnij o nowym łańcuchu. BTW: w tej samej cenie miałbyś 2x11. Cytuj
wr81 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu W Polsce może nawet taniej, na allegro na ten moment kaseta m5100 111PLN M4100 128PLN.... Cytuj
Baki91 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dziękuję głównie chodziło mi o to czy korba 38 28 i kaseta 11-42 czy to będzie współ grało bo się martwiłem że morze coś się stać z łańcuchem ok to jesze dopytam jakiej długości łańcuch do tej kombinacji ile linków jeszcze nawet nie mam żadnej części ale w piątek zaczynam od kupowania na pierwszy rzut idzie korba FC M6000 38T 28T IMcena to 100£ reszta części jest o wiele tańsza naprawdę od kilku dni staranie dobierałem części przestudiowałem o przedniej przerzutce (naciągu linek gór duł i zanocowanie😂😂😂😂itp ale doszedłem 😇) jeszcze raz dziękuję za pomoc 24 minuty temu, Dokumosa napisał: Tak, tylna przerzutka rd-m5120 spokojnie to ogarnie. Nie zapomnij o nowym łańcuchu. BTW: w tej samej cenie miałbyś 2x11. Cytuj
Baki91 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Czyli ten cały napęd będzie działał? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi